Training ML1 - Oktober 2016

6, 7 en 8 november 2018
ML1 – Machinery Lubrication 1

Ook voor 2018 staan er weer Noria voor Machinery Lubrication Technician en Analysist training ingepland. Alle gevolgd met het officiële ICML examen MLTI of MLAI op de eerstvolgende vrijdag na de training. Deze smeertechnisch opleiding is geschikt voor iedereen die met smeertechnisch onderhoud bezig is. Het biedt de basis voor het opzetten van een goed en betrouwbaar smeertechnisch Preventief onderhoudsprogramma. De geleverde specifieke informatie geeft de handvatten voor het opzetten en beheren van een onderhoudsprogramma, interpreteren van olien en vetten, olieanalyses, toepasingen in het veld, oliemagazijn, nemen van oliemonsters, etc. Het is een must voor iedereen die met vet en olie omgaat.

6, 7 en 8 november 2018 – ML1 – Machinery Lubrication 1

De training was heel erg goed en is een must voor alle maintenance managers!
We hadden natuurlijk ook een top leermeester! Het is altijd prachtig om zoveel kennis bij elkaar te hebben in een training.

Robert GevaertsPerma-Tec

Noria leverende direct bruikbare kennis, welke resulteerde in het wijzigen van hoe wij omgaan met smeermiddelen en smeersystemen

Joe KellyMaintenance Engineer

Tot ik deelnam aan deze training. had ik geen idee hoe slecht onze Best Practice aanpak was. Verbeteringen zijn eenvoudig, aanpassingen simpel.

Colin CampbellGeneral Foreman

Training ML1

Tijdens de smeertechnisch onderhoud training leert men:

– De meest effectieve smeermethodes voor betrouwbaardere machines.
– Hoe wordt een veilige en effectieve smeeropslag en smeerprogramma opgezet.
– Hoe selecteert u het juiste filter voor het filtreren.
– Smeermiddelen identificatie en coderingsystemen, wat werkt en wat niet.
– De beste industriële procedures voor het smeren van elektromotorlagers.
– Hoe krijgt u het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats en op de juiste tijd.

 

ICML Smeertechnisch Onderhoud xamen

ICML certificate Kees VeltmanMet het behalen van het examen wordt je benoemd tot Machinery Lubrication Technician, een wereldwijd erkend certificaat dat wordt uitgegeven door ICML – “International Council for Machinery Lubrication”. ICML biedt verschillende certificaten voor de Machine Lubricant Analyst (MLA), Machinery Lubrication Technician (MLT) en Laboratory Lubricant Analyst (LLA). ICML heeft bij het ontwikkelen van zijn examenprogramma’s rekening gehouden met de richtlijnen van de Amerikaanse National Commission for Certifying Agencies (NCCA) en voldoet aan de ISO 18436-4 en 18436-5 normen.

Het examen bestaat uit Nederlandstalige meerkeuzevragen over de tijdens de training behandelde onderwerpen.
Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd en ontvangen een certificaat en worden ingeschreven in het online register.

Voor welke Functies?

Onderhoud Professionals, Reliability Engineers, Lubrication Engineers, Equipment Operators, Maintenance Managers, Smering Technici, Productie en Industrie Engineers, Onderhoud Supervisors, Predictive Maintenance Technicians, Laboratorium Analisten, Proces Operators, Trillingen Instrumentatie Specialisten, Smeerders, Operator
Monteurs, Onderhoudstechniekers, Elektriciens, PdM Technici, Vakmannen, Ondersteunend personeel, en meer …

Triton Dehydration Station – TDS Oliedroger

De TDS – Triton Dehydration Station® elimineert 100% vrij water en tot 90% opgelost water uit olie zonder hierbij gebruik te maken van dure en onderhoudsgevoelige vacuümpompen en elementen.

Water in olie kan de levensduur van hydraulische systemen en smeerolie systemen ernstig verkorten. De Triton Dehydration Station is ontworpen om het water te verwijderen uit de olie waarmee de levensduur van olie en installatie verlengd kan worden. Met behulp van een gepatenteerd proces, verwijdert de Triton Dehydration Station® efficiënt water en vaste vuildeeltjes uit de olie. De TDS maakt gebruik van het natuurkundige verschijnsel van massaoverdracht. Door gebruik te maken van de omgevingslucht en de daarin aanwezige capaciteit om water op te nemen wordt het water omgezet in waterdamp, zo kan het water kosten efficiënt worden afgevoerd zonder dat hierbij filterelementen hoeven te worden vervangen. Doordat het water in de lucht wordt opgenomen is er geen opvangbak voor het water welke alsnog afgevoerd moet worden.

Het door Schroeder Industries ontworpen frame, is klein en compact gehouden om zo toegang te krijgen tot krappe ruimtes, het centrale hijspunt maakt het verplaatsen naar verschillende verdiepingen mogelijk en de optionele wielen maken het transport eenvoudig. Standaard wordt de TDS oliedroger uitgerust met een TestMate Watersensor (TWS) om continue het water verzadigingspunt van de olie te meten en weer te geven op het bedieningspaneel.

 

Voordelen van het Schroeder Industries TDS-A (Triton Dehydration Station):

■ Hoge waterafscheiding percentage en verwijdering van vaste vervuiling in een systeem
■ Eenvoudige bediening en onderhoud
■ Verlaagd de kosten voor vloeistof recycling
■ Geen dure vacuüm pomp om te onderhouden of te vervangen
■ Gepatenteerde technologie om water af te scheiden met gebruik van omgevingslucht
■ Compact en efficiënt qua afmetingen
■ Verwijdering van vrij en opgelost water

 

 

IJssel Technologie

IJssel technologie neemt de bedrijfsactiviteiten van Solinas over

De wereld van Smeertechnisch onderhoud is voortdurend in ontwikkeling. Schaalvergroting en automatisering zijn belangrijke trends. Vele bedrijven gaan van correctief onderhoud naar Predictief of Proactief onderhoud. Productieprocessen worden verder geoptimaliseerd.

Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat per 1 januari a.s. Solinas Benelux BV wordt overgenomen door IJssel Technologie BV. Specialist op het gebied van Smart Industry voor het optimaliseren van bestaande en nieuwe productieprocessen. Met de overname van Solinas Benelux BV wordt IJssel versterkt in het onafhankelijk conditioneren van smeermiddelen door gebruik te maken van moderne filtertechnieken, infraroodmetingen en sensortechnologie. Met de overname maakt IJssel optimaal gebruik van de kennis en ervaring van Solinas. IJssel nam eerder Oliviera Proactive Maintenance over en verbreedt met Solinas haar positie in de markt van voorspellend onderhoud. Solinas krijgt hierdoor een vergroting van zijn activiteiten en biedt integrale oplossingen door kennistoename in trillingsanalyse, Ultrasoon technieken en een Lubrication Softwarepakket. Samen met IJssel bieden wij een Total Care pakket.

De overname brengt voor u als klant geen merkbare veranderingen met zich mee. Solinas blijft dezelfde en is door de overname van IJssel klaar voor de toekomstige veranderingen.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij, als team, uw bedrijf op een professionele wijze kunnen leiden naar een hogere uptime en lagere totale kosten van onderhoud door ons brede assortiment van producten, kennis op het gebied van Predictief en Proactief onderhoud en het Total Care pakket om u onderhoudszorgen te verminderen of uit handen te kunnen nemen.

 

 

Effectief Olieanalyse Programma

Effectief Olieanalyse Programma

Het verschil tussen een reactief en proactief olie analyse programma is duidelijk!


Het hebben van een sterk reactief onderhoudsprogramma is goed als U er genoegen meeneemt om constant een stap achter te lopen.
Het maakt niet uit waardoor – machines zullen uiteindelijk kapot gaan, maar het is mogelijk om deze stroringen te voorspellen en onderhoud in te plannen rond uw eigen schema. Een gezond olie-analyseprogramma kan u helpen de onderhoudsuitdagingen die u dagelijks ervaart, gemakkelijk te maken.

Als uw olieanalyse programma niet effectief is, herkent u een of meer van deze veel voorkomende pijnpunten:

 • U besteedt al uw tijd aan het beheren van frequente reparaties, wat u verhindert om u te focussen op wat echt belangrijk is, een opbouwen van een gezond onderhoud programma.
 • U kunt uw aandacht niet richten op het door ontwikkelen van het onderhoud programma.
 • U vindt het moeilijk om de algehele conditie van uw machines te volgen.
 • Uw machine beheersysteem is niet geavanceerd genoeg om uw inzicht te geven.
 • Uw leverancier biedt geen manier om uw olieanalysegegevens te integreren met uw onderhoudssysteem.

 

Met de juiste hulpmiddelen kunt u een effectief olieanalyse programma opzetten.

 • Met behulp van managementrapporten heeft u snel inzicht in de actuele status van uw machinepark.
 • Gedetailleerde aanbevelingen voor de analyse gegevens helpen u te bepalen welke actie moet worden ondernomen en wanneer.
 • Met DataConnect hoeft u zich geen zorgen te maken over het omschakelen van het ene softwareprogramma naar het andere. Al uw informatie in uw systeem.
 • U profiteert van het online en mobiele aanmelden van oliemonsters, waardoor het proces snel en eenvoudig is voor uw onderhoudspersoneel.

 

Met het Solinas eOILreport programma bieden wij u de gereedschappen voor een effectief olieanalyse programma, neem contact met ons voor meer informatie.

 

HiddenCostsOfOilChange

De verborgen kosten van een Oliewissel

Wat zijn de kosten voor een oliewissel?

Olie is het hart van vele krachtige hydraulische systemen, van graafmachines tot productie machines en ieder ander systeem dat erop vertrouwt te kunnen functioneren door olie.

Het wisselen van olie is een hoofdpijn dossier voor service en lubrication engineers omdat het veranderen van olie in industriële machines gebaseerd is op noodzaak en niet zoals bij een auto uit voorzorg. Vaak gebeurt het nog dat service engineers een oliewissel inplannen om verdere verontreiniging te voorkomen. Echter een oliewissel lost het probleem niet op; dit is niet alleen kostbaar maar heeft ook gevolgen voor het milieu door olieafval.

Het is niet altijd duidelijk welke kosten verbonden zijn aan een oliewissel; in het eenvoudigste geval zijn het de kosten van de werknemer om de olie te wisselen, de verwijderingskosten en de kosten van nieuwe olie. Hoewel dit belangrijke aspecten zijn van de totale kosten, zijn er ook andere significante verborgen kosten. Deze omvatten de totale downtime van de machine, stopzetten productie, administratieve kosten en opslag kosten.

 

Als voorbeeld, wanneer olie wordt gewisseld, kan er schade ontstaan aan de machine door:

 • Toevoegen van de verkeerde olie
 • Over / ondervullen van het reservoir
 • Beschadigen van schroefdraden
 • Opstarten zonder olie
 • Toevoegen van verontreinigde olie

 

Het is belangrijk om uw keuzes te kennen als het gaat om olie en de echte kosten die bij elke optie verbonden zijn. Het maken van de juiste keuze zorgt voor grotere besparingen.

 

Wij vatten de “verborgen kosten voor een oliewissel” samen als:

 • Beschikbaarheidskosten – als de olie wordt veranderd, is de machine niet beschikbaar, waardoor de productie wordt beperkt
 • Werknemers – de tijd en dus de kosten die nodig zijn om de olie te veranderen
 • Olieanalyse – de kosten om de olie te analyseren na het verversen
 • Olieverwijderingskosten – de kosten om de olie correct en volgens de wet af te voeren.

 

Solinas is er om U te helpen en te adviseren om uw olie te beheren en geld te besparen.

Neem vandaag nog contact op met ons team via 0297 522552 of vul het onderstaande formulier in.

 

 

smeertechnisch onderhoud

26, 27 en 28 juni 2018
ML1 – Machinery Lubrication 1

Ook voor 2018 staan er weer Noria voor Machinery Lubrication Technician en Analysist training ingepland. Alle gevolgd met het officiële ICML examen MLTI of MLAI op de eerstvolgende vrijdag na de training. Deze smeertechnisch opleiding is geschikt voor iedereen die met smeertechnisch onderhoud bezig is. Het biedt de basis voor het opzetten van een goed en betrouwbaar smeertechnisch Preventief onderhoudsprogramma. De geleverde specifieke informatie geeft de handvatten voor het opzetten en beheren van een onderhoudsprogramma, interpreteren van olien en vetten, olieanalyses, toepasingen in het veld, oliemagazijn, nemen van oliemonsters, etc. Het is een must voor iedereen die met vet en olie omgaat.

26, 27 en 28 juni 2018 – ML1 – Machinery Lubrication 1

De training was heel erg goed en is een must voor alle maintenance managers!
We hadden natuurlijk ook een top leermeester! Het is altijd prachtig om zoveel kennis bij elkaar te hebben in een training.

Robert GevaertsPerma-Tec

Noria leverende direct bruikbare kennis, welke resulteerde in het wijzigen van hoe wij omgaan met smeermiddelen en smeersystemen

Joe KellyMaintenance Engineer

Tot ik deelnam aan deze training. had ik geen idee hoe slecht onze Best Practice aanpak was. Verbeteringen zijn eenvoudig, aanpassingen simpel.

Colin CampbellGeneral Foreman

Training ML1

Tijdens de smeertechnisch onderhoud training leert men:

– De meest effectieve smeermethodes voor betrouwbaardere machines.
– Hoe wordt een veilige en effectieve smeeropslag en smeerprogramma opgezet.
– Hoe selecteert u het juiste filter voor het filtreren.
– Smeermiddelen identificatie en coderingsystemen, wat werkt en wat niet.
– De beste industriële procedures voor het smeren van elektromotorlagers.
– Hoe krijgt u het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats en op de juiste tijd.

 

ICML Smeertechnisch Onderhoud xamen

ICML certificate Kees VeltmanMet het behalen van het examen wordt je benoemd tot Machinery Lubrication Technician, een wereldwijd erkend certificaat dat wordt uitgegeven door ICML – “International Council for Machinery Lubrication”. ICML biedt verschillende certificaten voor de Machine Lubricant Analyst (MLA), Machinery Lubrication Technician (MLT) en Laboratory Lubricant Analyst (LLA). ICML heeft bij het ontwikkelen van zijn examenprogramma’s rekening gehouden met de richtlijnen van de Amerikaanse National Commission for Certifying Agencies (NCCA) en voldoet aan de ISO 18436-4 en 18436-5 normen.

Het examen bestaat uit Nederlandstalige meerkeuzevragen over de tijdens de training behandelde onderwerpen.
Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd en ontvangen een certificaat en worden ingeschreven in het online register.

Voor welke Functies?

Onderhoud Professionals, Reliability Engineers, Lubrication Engineers, Equipment Operators, Maintenance Managers, Smering Technici, Productie en Industrie Engineers, Onderhoud Supervisors, Predictive Maintenance Technicians, Laboratorium Analisten, Proces Operators, Trillingen Instrumentatie Specialisten, Smeerders, Operator
Monteurs, Onderhoudstechniekers, Elektriciens, PdM Technici, Vakmannen, Ondersteunend personeel, en meer …

GeoSeal – bescherm uw After Sales Markt

Wist u dat er momenteel meer dan 180 filterleveranciers zijn die alternatieve filterelementen produceren, veelal goedkope imitaties van filterelementen van gerenommeerde fabrikanten zoals Schroeder Industries?

Veel te vaak zien wij dat de beslissing van klanten uitsluitend gebaseerd is op basis van de aankoopprijs van het filterelement.
Alleen wordt men vaak zeer teleurgesteld door de slechte filtratie resultaten van deze goedkope imitatie elementen.
Vaak wordt dan bij slechte resultaten de de vinger gewezen naar de fabrikant van het filterhuis en wordt niet gekeken naar het imitatie filterelement!

GeoSeal is een nieuw gepatenteerd filterelement van Schroeder Industries welke een unieke oplossing biedt voor OEM’s om de vervangingselementen te blijven verkopen zodat de machine optimaal blijft presteren op het niveau zoals deze oorspronkelijk is afgeleverd.

Het GeoSeal idee is briljant eenvoudig:

De afdichting tussen filterelement en filterhuis heeft een andere vorm gekregen dan de standaard cirkelvormige afdichting. Dit gepatenteerde ontwerp, biedt u de zekerheid dat de klant naar u terugkomt om een nieuw filterelement te bestellen en dat altijd het juiste type filterelement wordt gebruikt. Kortom het verhoogt uw omzet en zekerheden

GeoSeal Custom Label

De nieuwe GeoSeal filterelementen zijn ook verkrijgbaar met een Custom Label en Custom Artikelnummer.

Dit geeft u nog meer zekerheid dat Uw klanten en eind afnemers bij U terugkomen voor het juiste type filterelement met de juiste specificaties en de juiste eigenschappen.

Heeft u interesse neemt u dan gerust contact met ons op, wij maken graag een afspraak bij u.

GeoSeal Filter elementen voorzien van Excel-ZPlus

GeoSeal Excel-ZPlus® Diagram

De GeoSeal filterelementen worden standaard voorzien van het nieuwste filtermedium van Schroeder Industries, 

Het Excel-ZPlus medium, beschikt over een hogere vuilvangst capaciteit, lagere drukval en een nog hogere beta stabiliteit dan het oorsponkelijke Z-medium. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Filterelementen Vergelijken

Wanneer er een alternatief filterelement gezocht wordt voor een bestaande applicatie wordt veelal enkel of het element zal passen. Om een goede afweging te maken is het belangrijk om alle specificaties te vergelijken van het element. Om geen appels met peren te vergelijken kunt u kijken naar:

 • Efficincy – “Beta Ratio” geeft aan hoe effectief het filterelement werkt, hoe hoger de Beta, hoe efficiënter het filterelement. Een hogere efficincy resulteert in een schonere olie, betere bescherming van de componenten, minder stilstand voor reparaties en lagere onderhoudskosten.
 • Beta Stability – geeft weer hoe stabiel en efficiënt het filterelement is met een dynamische belasting door verschillende debieten en bijvoorbeeld een koude start (hogere viscositeit)
 • Dirt Hold Capacity – Vuilvangst capaciteit, hoeveel gram vuil kan het filterelementen opvangen voordat de Delta P te hoog wordt en het element vervangen moet worden. Een hogere vuilvangst capaciteit zorgt ervoor dat het filterelement minder vaak vervangen hoeft te worden wordt zorgt voor minder stilstand en een hogere productiecapaciteit. Wanneer van de te vergelijken filterelementen de Dirt Hold Capacity bekend is, kunt u de prijs delen door het aantal gram en ziet u wat het element kost per opgevangen hoeveelheid.
 • Pressure Drop vs Flow – elk filter en filterhuis zorgt voor een drukval, wanneer het filterelement een hogere drukval heeft, zal de bypass klep van het filterhuis eerder opengaan waardoor de vervuilingsindicator op het filterhuis zal uitslaan en het element vervangen moet worden. Hoe vaker een filterelement vervangen dient te worden, hoe meer stilstand en hoe minder productietijd.

 

Oil Analyses 2

22, 23 en 24 mei 2018
OAII – Olie Analyse 2

De NORIA Olie Analyse 2 Training, biedt u de handvatten om smeermiddelen te gebruiken als bron van informatie voor preventief onderhoud. Om alle voordelen uit een olieanalyses te halen gOlie Analyseeeft de Oil Analysis II training waardevolle informatie. Waar moet opgelet worden bij bemonsteren en het interpreteren van analyses, wat zijn schadelijke factoren en wat zijn stressfactoren die smeermiddelen laten degraderen en ernstige schade aanrichten aan installaties zijn enkele onderwerpen van deze training, de training kan dienen als voorbereiding op het ICML MLA2 (Machinery Lubrication Analyst 2) examen.

22, 23 en 24 mei 2018<br>OA-II – Olie Analyse 2

 

This training is an extremely important part of any reliability lubrication program. The course was full of valuable information while the instructor was very friendly and took the time to answer all the questions at every level of expertise.Jimmy Coltrain, Reliability Coordinator, Weyerhaeuser

 

Wat leert u tijdens NORIA Olie Analyse 2

 • Oliemonstername Best Practices; vindt het beste monstername punt, wees zeker dat het monster niet vervuild is, veiligheid voorbeelden voor monstername bij hoge druk systemen
 • Vloeistof eigenschappen; oorzaken van olie degradatie, oxidatie en thermische stress factoren – vaststellen van verkeerde additieven of afbraak van additieven
 • Vervuiling Controle; meest voorkomende oorzaken van vervuiling, praktijkvoorbeelden voor proactief onderhoud en de beste filtratie methodes
 • Slijtage delen en fouten; wrijving in machine smering, methodes om slijtage te zien en zonder instrumenten voordelig te testen
 • Test Resultaten en Olie Analyse Rapporten Interpreteren; hoe moeten olieanalyses worden gelezen om de factoren te vinden welke bijdragen aan machine stilstand

 

Excellent learning forum. Provided substantial information that will be immediately useful in improving existing oil analysis program.Steve Fox, Maintenance Engineer, Aera Energy

 

Case Study NIR-B 3XR – Air Liquide’s Reformer

THE CHALLENGE
Air Liquide’s steam methane reformers, producing hydrogen and carbon dioxide industrial gases, are critical assets and their operation, safety and reliability, are of paramount importance, however they are very challenging assets to maintain and operate. Some of the common problems in reformer operation are burner, flue gas distribution and catalyst issues. All of these problems can directly affect Tube Wall Temperatures (TWT), tube life and lead to premature tube failure. They can also lead a producer being overly cautious on TWT and losing valuable production every year.

THE IMPLEMENTATION OF THE THERMAL IMAGERS HAS ALLOWED US TO GAIN FURNACE KNOW-HOW. NOW, OUR TEAMS ARE ABLE TO MONITOR THE TEMPERATURE OF THE TUBES CONTINUOUSLY, THEY ARE ABLE TO MAKE MORE INFORMED AND CONFIDENT DECISIONS IMPLYING GREATER PLANT RELIABILITY.

Gonzalo NavarroProduction Manager at Air Liquide Ibérica de Gases

Using AMETEK Land’s Cyclops, a portable non-contact pyrometer, TWT readings are taken manually through peep doors. These measurements are spot readings. When opening peep doors, tubes cool, affecting the accuracy of temperature measurement, plus enormous stress is added to the tubes resulting in potential damage to the tube wall.
Air Liquide understands the critical importance of managing TWT and required a solution to deliver highly accurate and more complete measurement of the equipment and process, compared to spot temperature measurements, whilst operating in a hazardous environment. AMETEK Land recommended its Near Infrared Borescope (NIR-B) 3XR, which provides a high resolution thermal image with real time high accuracy temperature measurements of both the tube wall and refractory wall surface, allowing for background compensation.

THE SOLUTION
Developed specifically to operate in the hazardous area of a steam methane reformer, the NIR-B 3XR is ATEX and IECEx approved and CSA certified. The NIR Borescope (NIR-B) 3XR is a short wavelength radiometric infrared borescope imaging camera, which measures temperatures in the single range 600 to 1800 °C (1112 to 3272 °F) and utilizes the latest wide dynamic range imaging technology. This is ideal for Air Liquide’s industrial gas application where there exist high differential temperatures in the field of view such as tube and furnace walls.
Air Liquide initially undertook a live trial of AMETEK Land’s NIR-B at one pilot plant with the full support of AMETEK Land’s team in Spain, which enabled the operators to fully test the instrument within their specific and harsh environment. Air Liquide confirmed the instrument’s’ suitability and proved the critical role it could play in enabling and enhancing tube knowhow. The borescope is installed through the furnace wall in front of the tubes within the chamber. Via a field connection box, the thermal imager is connected to the control room.

OUTCOME
Gonzalo Navarro, Production Manager at Air Liquide Ibérica de Gases comments “Our main drivers in investing in AMETEK Land’s NIR-B 3XR are to extend tube and catalyst life, which we are achieving as a result. We are continuously learning about our reformer which enables us to balance it correctly and follow online our main and critical asset.
Air Liquide use the extensive functions available within the LIPS NIR-B thermal imaging software to monitor TWT
24/7 and receive early warning of increasing temperature.
Mr Navarro comments “The software would allow us to spot and respond immediately to problems such as hot spots and bands on the tubes, refractory damage and any flame impingement. We use extensively the Isotherm temperature measurement mode within the software which allows us to highlight areas of a thermal image which are within a selected temperature range. Areas within the isotherm’s range are displayed in our chosen colour for clear visibility and are key to our comprehensive understanding of tube performance.”

CONCLUSION
Mr Navarro continues “The implementation of the thermal imagers has allowed us to gain furnace know-how. Now, our teams are able to monitor the temperature of the tubes continuously, they are able to make more informed and confident decisions implying greater plant reliability”.

Following confirmation that the plants are increasing know-how by continuously measuring temperature of tube walls has led to Air Liquide’s Research and Development team approving the NIR-B 3XR thermal imager for potential installation in additional steam methane reformers.

 

 

 

 

Nieuwe vertegenwoordiging AIR SENTRY

De Silicagel beluchtingsystemen van Air Sentry werden al in 1997 op de markt gebracht. Dit gebeurde omdat er beluchtingssysteem gerealiseerd moesten worden dat voldeed aan de vraag om vocht toename in smeertechnische- en hydraulieksystemen te voorkomen.
 
Werking van het Air Sentry systeem
De Air Sentry Beluchter is een ontluchtingssysteem dat is ontworpen om de bestaande ontluchtingsdop of ontluchtingsfilter te vervangen. Het systeem neemt water uit de lucht op door middel van silicagel. Het zorgt ervoor dat het water niet in contact komt met het systeem en het verwijdert het vuil tot 2 micron. Ook is het filter te bestellen met actieve kool waardoor oliegeur wordt voorkomen en geabsorbeerd. Daarnaast is het mogelijk om een filter te bestellen waarbij alleen de silicagel kan worden vervangen.
 
Toepassing van de ontluchters
De Air Sentry ontluchters zijn toe te passen bij:
– Tandwielkasten
– Pompen
– Hydraulische vloeistof reservoirs
– Bulk opslagtanks
– Olievaten
– Transformatoren gevuld met olie
– Overige vloeistofreservoirs
 

 

Olieanalyses als Gereedschap

Olieanalyses als gereedschap om slijtage te bepalen

Gevaren bij het veranderen van merk van smeermiddelen.

Gevaren bij het veranderen van merk van smeermiddelen.

Het veranderen van merk of type smeermiddel moet altijd gezien worden als verstoring van de machine en systeem. Verandering kan een mogelijke kans zijn, maar kan ook een risico vormen.
lees meer

Microdieseling en het effect op olie

Microdieseling en het effect op olie

Microdieseling is een thermische degradatie van olie en ontstaat wanneer luchtbellen imploderen en er adiabatische compressie ontstaat. Ontdek waar je op moet letten en welke andere effecten deze degradatie op uw olie kan hebben.
lees meer

De goede viscositeit van transmissie olie indentificeren

De goede viscositeit van transmissie olie indentificeren

Viscositeit is de meest belangrijke fysische eigenschap van een smeermiddel. Het wordt beinvloed door vervuiling in de olie, erg hoge druk, extreme hitte, vluchtigheid en afschuifkracht.
Lees meer

Het analyseren van onderdelen slijtage in motorolie

Gebruik olieanalyses als gereedschap om slijtage te onderzoeken

Een olieanalyse als gereedschap om informatie te vergaren over de staat van een smeermiddel, de staat van de motor en de aanwezige vervuiling. Maar, regelmatige olieanalyses en trends kunnen een goed beeld schetsen van wat er werkelijk gaande is in de machine en met het smeermiddel.
Lees meer

Moet ik letten op de olie houdbaarheid datum?

Moet ik letten op de olie houdbaarheid datum?

Ja, oliën en vetten hebben een maximale opslag termijn – zelfs een ongeopende container wordt slecht. Leer meer over belangrijke feiten tijdens onze machinery lubrication training, de basis voor machineonderhoud van 24 tot 26 oktober 2017.
Doe deze smeertechnische training in Oktober

De invloed van temperatuur op de olieconditie Waarom het belangrijk is om de vetopvangbak te controleren

De invloed van temperatuur op de olieconditie

Waarom het belangrijk is om de vetopvangbak te controleren

Waarom het belangrijk is om de vet opvangbak te controleren

Maar al te vaak wordt de mogelijkheid om de vet opvangbak te inspecteren overgeslagen, vaak is dit te wijten aan onwetendheid en kan deze opvangbak een verhaal vertellen over de toestand van het lager en de gezondheid van de machine.
Lees Verder

Fundamentele Basis voor Machine Smering Online

Fundamentele Basis voor Machine Smering Online

Het begrijpen van smering is onmisbaar voor elke industrietak en vele professionals maken daarom geen tijd voor vrij om deel te nemen aan een training. Met een Online Training krijgt U de mogelijkheid om de kennis en het begrip voor oliesmering en vetsmering op peil te brengen met een minimale tijdinspanning.
Vertel me meer

Hoe temperatuur invloed heeft op de olie conditie

De invloed van temperatuur op de olieconditie

Temperatuur heeft veel invloed op het gebied van machines. Als de temperatuur stijgt, zou je verwachten dat de viscositeit van een smeermiddel daalt, de smeerfilm dunner wordt, de olie sneller verouderd, de additieven sneller uitgeput zijn en vernis en sludge zich gaan afzetten.
Lees Verder

Bekijk wat er moet veranderen, en zorg dat het lukt

Bekijk wat er moet veranderen, en zorg dat het lukt

Goede smering kan er voor zorgen dat bedrijven miljoenen besparen, maar wat er specifiek moet veranderen is niet altijd duidelijk. Noria,s Lubrication Program Development biedt alles, van inspecties tot voorgesteld materiaal en procedures.
Advies nodig om te starten?

De beste strategien voor een smeerroute

De beste strategieën voor een smeerroute

Een smeerroute is een uitstekende oefening om er zeker van te zijn dat alle smeerpunten goed zijn onderhouden terwijl u de kans op kruisbesmetting minimaliseert. Niet alleen helpt dit nieuwe werknemers alle smeerpunten te herkennen en plaatsen, maar is het voor zelfs de meest ervaren werknemers een controle om te zien of zij alle smeerpunten wel hebben gehad.
Lees Verder

Hoe om te gaan met complexe hydraulische problemen

Hoe om te gaan met complexe hydraulische problemen

Onderhoud professionals van de 21e eeuw moeten niet alleen uitstekende probleem oplossers zijn, maar moeten ook de complexiteit van een systeem aan kunnen. Checklists kunnen hierbij goed helpen.
lees verder

Vuilvangst Capaciteit

Vuilvangst Capaciteit

De waarde van de vuil-vasthoudende capaciteit van olie filters

De waarde van de vuilvangst capaciteit van olie filters

Misschien wel het belangrijkste aspect aan een oliefilter is het vangen en vasthouden van vuildeeltjes. Dit staat bekend als de vuilvangst capaciteit. Leer over de aspecten die bijdragen aan hoe goed een filter vervuiling vast houdt alsmede andere dingen bij het kiezen van een oliefilter.
Meer Informatie

De beste manieren om roest en corrosie te voorkomen

De beste manieren om roest en corrosie te voorkomen

Roest en corrosie zijn schadelijk voor elk betrouwbaarheids plan. De beste manier om dit te voorkomen is om metaal niet in contact te laten komen met water, lucht of zuur. Met andere woorden, roest en corrosie moet je aanpakken bij de wortel om het te voorkomen.
Klik Hier

De oorzaken van nitratie in motor olie

De oorzaken van nitratie in motor olie

Nitratie is een ongewilde conditie van de olie waarbij er opgeloste- of onopgeloste stikstofoxide deeltjes in de olie terecht komen. Om de oorzaak hiervan vast te stellen, moet u eerst begrijpen welke factoren effect hebben op het stikstofoxide gehalte en wat dit veroorzaakt.
Bekijk de oorzaak

Signalen van te weinig smering

Signalen van te weinig smering

Als er te weinig smeermiddel in een mechanisch systeem zit, zal er oppervlakte contact ontstaan. Als 2 oppervlaktes langs elkaar schuren ontstaat er wrijving., en hierdoor wordt warmte geproduceerd. Bekijk welke andere signalen er nog meer op duiden dat uw machine te weinig smeermiddel heeft en op welke manier u dit het effectiefst tegen kunt gaan.
Klik Hier

 

dataconnect

Olieanalyses Digitaal Beschikbaar via DataConnect

DataConnect Olieanalyse 4.0, een nieuwe manier om vloeistof en olieanalyses te beheren.

Deze nieuwe mogelijkheid, ontwikkeld door onze IT Development Team, zorgt ervoor dat u automatisch de laatste olieanalyse resultaten ontvangt vanuit HORIZON en heeft hiermee een directe integratie in uw eigen CMMS systeem. Zo wordt het eenvoudiger om analyses uit te voeren en bent u altijd op de hoogte van de laatste olieanalyse resultaten. Wij noemen dit DataConnect.

Direct de olieanalyse resultaten in uw eigen software

koppel uw olieanalyse resultaten met dataconnectDe voordelen om alle informatie in één systeem onder te brengen zijn duidelijk. Het biedt niet enkel een beter beeld van het onderhoudsprogramma, maar het geeft ook meer flexibiliteit om snel te reageren op de analyse resultaten. Door de efficiëntie van het onderhoudsprogramma te maximaliseren, kunt u ook:

 • De bedrijfsdoelstelling beter bereiken
 • Rendement verhogen op uw investering
 • Uw waarde bewijzen aan het management

Met behulp van DataConnect heeft u alle informatie die u nodig heeft op een plaats. Niet meer van het ene programma naar het andere. Niet meer proberen verbanden te leggen tussen de gegevens. Wat u ook wilt analyseren of welke gegevens u wilt bekijken, u doet alles vanuit uw eigen programma.

Voorkom onnodig overtypen van data met dataconnect

Heeft u interesse in deze service:

 1. Bespreek het met uw IT afdeling hoe u met DataConnect kunt profiteren van de bestaande systemen.
 2. Stuur een verzoek voor DataConnect naar ons per email eoilreports@solinas.nl en vermeld hierbij uw IT contactpersoon.
 3. Onze IT afdeling neemt dan contact op om een verbinding tussen uw systeem en DataConnect tot stand te brengen.

Onze IT en ontwikkel teams werken constant om de gebruikerservaring te verbeteren door nieuwe innovatieve functies toe te voegen aan HORIZON. Als u vragen heeft over hoe Olie Analyse 4.0 uw werkzaamheden beïnvloedt, neem dan contact met ons op.

 

 

 

smeertechnisch onderhoud

31 oktober en 1 en 2 November 2017 Training MLTI/MLAI
Smeertechnisch Onderhoud

Ook voor 2017 staan er weer Noria voor Machinery Lubrication Technician en Analysist training ingepland, dit is vanaf 31 oktober, 1 en 2 November 2017. Het officiële ICML examen MLTI of MLAI wordt de eerstvolgende vrijdag na de training afgenomen. Deze smeertechnisch opleiding is geschikt voor iedereen die met smeertechnisch onderhoud bezig is. Het biedt de basis voor het opzetten van een goed en betrouwbaar smeertechnisch Preventief onderhoudsprogramma. De geleverde specifieke informatie geeft de handvatten voor het opzetten en beheren van een onderhoudsprogramma, interpreteren van olien en vetten, olieanalyses, toepasingen in het veld, oliemagazijn, nemen van oliemonsters, etc. Het is een must voor iedereen die met vet en olie omgaat.

31 oktober en 1 en 2 November 2017

lokatie Den Hartog BV – Groot-Ammers

De training was heel erg goed en is een must voor alle maintenance managers!
We hadden natuurlijk ook een top leermeester! Het is altijd prachtig om zoveel kennis bij elkaar te hebben in een training.

Robert GevaertsPerma-Tec

Noria leverende direct bruikbare kennis, welke resulteerde in het wijzigen van hoe wij omgaan met smeermiddelen en smeersystemen

Joe KellyMaintenance Engineer

Tot ik deelnam aan deze training. had ik geen idee hoe slecht onze Best Practice aanpak was. Verbeteringen zijn eenvoudig, aanpassingen simpel.

Colin CampbellGeneral Foreman

Training ML1

Tijdens de smeertechnisch onderhoud training leert men:

– De meest effectieve smeermethodes voor betrouwbaardere machines.
– Hoe wordt een veilige en effectieve smeeropslag en smeerprogramma opgezet.
– Hoe selecteert u het juiste filter voor het filtreren.
– Smeermiddelen identificatie en coderingsystemen, wat werkt en wat niet.
– De beste industriële procedures voor het smeren van elektromotorlagers.
– Hoe krijgt u het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats en op de juiste tijd.

 

ICML Smeertechnisch Onderhoud xamen

ICML certificate Kees VeltmanMet het behalen van het examen wordt je benoemd tot Machinery Lubrication Technician, een wereldwijd erkend certificaat dat wordt uitgegeven door ICML – “International Council for Machinery Lubrication”. ICML biedt verschillende certificaten voor de Machine Lubricant Analyst (MLA), Machinery Lubrication Technician (MLT) en Laboratory Lubricant Analyst (LLA). ICML heeft bij het ontwikkelen van zijn examenprogramma’s rekening gehouden met de richtlijnen van de Amerikaanse National Commission for Certifying Agencies (NCCA) en voldoet aan de ISO 18436-4 en 18436-5 normen.

Het examen bestaat uit Nederlandstalige meerkeuzevragen over de tijdens de training behandelde onderwerpen.
Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd en ontvangen een certificaat en worden ingeschreven in het online register.

Voor welke Functies?

Onderhoud Professionals, Reliability Engineers, Lubrication Engineers, Equipment Operators, Maintenance Managers, Smering Technici, Productie en Industrie Engineers, Onderhoud Supervisors, Predictive Maintenance Technicians, Laboratorium Analisten, Proces Operators, Trillingen Instrumentatie Specialisten, Smeerders, Operator
Monteurs, Onderhoudstechniekers, Elektriciens, PdM Technici, Vakmannen, Ondersteunend personeel, en meer …

Smeertechniek Training

9, 10 en 11 Mei 2017 Training ML I
Smeertechnisch onderhoud

De data voor de komende Noria Machinery Lubrication I opleiding ML I staan vast. De meer dan basis opleiding voor het smeertechnisch onderhoud wordt gehouden op 9, 10 en 11 Mei met direct op vrijdag 12 Mei het officiele en product onafhankelijke ICML examen. De opleiding is verplichte kost voor iedereen die met smeertechnisch onderhoud bezig is of daar direct bij betrokken is. De training is vol met vele facetten van Tribologie, Olien en Vetten en Benodigdheden, Opslag en Omgang met vele herkenbare toepassingen. De ML I opleiding biedt een volledige basis voor het opzetten van een goed en betrouwbaar smeertechnisch onderhoudsprogramma. Het geeft vele openingen, informatie en handvatten voor het opzetten en beheren van een “Excellent” onderhoudsprogramma. Het nemen van de oliemonsters, Het interpreteren van de olierapportages, De beste selectie en locaties voor de vele verschillende reinheidsfilter en waar moet deze aan voldoen. Een compleet basispakket voor leveranciers van producten als de gebruikers in het productieproces.

9 – 11 Mei 2017

De training was heel erg goed en is een must voor alle maintenance managers!
We hadden natuurlijk ook een top leermeester! Het is altijd prachtig om zoveel kennis bij elkaar te hebben in een training.

Robert GevaertsPerma-Tec

Noria leverende direct bruikbare kennis, welke resulteerde in het wijzigen van hoe wij omgaan met smeermiddelen en smeersystemen

Joe KellyMaintenance Engineer

Tot ik deelnam aan deze training. had ik geen idee hoe slecht onze Best Practice aanpak was. Verbeteringen zijn eenvoudig, aanpassingen simpel.

Colin CampbellGeneral Foreman

Training ML1

Tijdens de smeertechnische training leert men:

– De meest effectieve smeermethodes voor betrouwbaardere machines.
– Hoe wordt een veilige en effectieve smeeropslag en smeerprogramma opgezet.
– Hoe selecteert u het juiste filter voor het filtreren en wat is de meest optimale montage plaats.
– Smeermiddelen identificatie en coderingsystemen, wat werkt en wat niet.
– De beste industriële procedures voor het smeren van elektromotorlagers.
– Hoe krijgt u het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats en op de juiste tijd.

 

 

ICML smeertechniek examen

ICML certificate Kees VeltmanMet het behalen van het examen wordt je benoemd tot Machinery Lubrication Technician, een wereldwijd erkend certificaat dat wordt uitgegeven door ICML – “International Council for Machinery Lubrication”. ICML biedt verschillende certificaten voor de Machine Lubricant Analyst (MLA), Machinery Lubrication Technician (MLT) en Laboratory Lubricant Analyst (LLA). ICML heeft bij het ontwikkelen van zijn examenprogramma’s rekening gehouden met de richtlijnen van de Amerikaanse National Commission for Certifying Agencies (NCCA) en voldoet aan de ISO 18436-4 en 18436-5 normen.

Het examen bestaat uit Nederlandstalige meerkeuze vragen over de tijdens de training behandelde onderwerpen.
Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd en ontvangen een certificaat en worden ingeschreven in het online register.

 

 

 

SPOT ALUMINIUM EQS Upgrade

UPGRADE AET, AQT of AST Aluminium Pyrometer

Wij zijn verheugd om het upgrade voorstel van AMETEK Land aan te beiden aan onze gebruikers van de huidige System 4 aluminium pyrometers om deze te kunnen op waarderen naar de nieuwe SPOT AL EQSSPOT AL EQS (Aluminium Extrusion, Quench and Strip) Pyrometer.

SPOT AL EQS – Extrusion, Quench and Strip
Hoge accurate en betrouwbare contactloze infrarood pyrometer voor de Aluminium Extrusie en Aluminium Strip Industrie.

De nieuwe SPOT AL EQS, Extrusion, Quench en Strip pyrometer, is specifiek geschikt voor de aluminium industrie waaronder de extrusie pers uitgang, extrusie pers quench zone en strip productie. Uitgerust met een state-of-the-art detector gecombineerd met de meeste uitgebreide data verwerking en algoritmes levert deze infrarood thermometer een extreem nauwkeurige en herhaalbare temperatuurmeting zelfs met de lage emissiviteit zoals kenmerkend voor de aluminium industrie.

UPGRADE system 4 AET, AQT of AST Aluminium Pyrometer

Bij de UPGRADE van een huidige System 4 Aluminium (AET), Quench (AQT) en Strip (AST) pyrometer naar de nieuwe SPOT AL EQS ontvangt u GRATIS een System 4 / SPOT Water Cooled Jacket Adapter Kit of Power over Ethernet Digitale Kabel (5 of 10 meter) per nieuwe SPOT AL EQS pyrometer.

Deze aanbieding is geldig tot 31 maart 2017!

 

 

Machinesmering Magazine

Machinesmering Magazine 2016-09

Het vakblad Machinery Lubrication is het Machinesmering Magazine van Noria Corporation en gaat in op hedendaagse vraagstukken omtrent vetsmering, oliesmering, machinesmering kortom de gehele techniek rondom smering. Noria helpt sinds 1997 de industrie om de machine betrouwbaarheid (reliability) te verhogen door “Best Practice” oplossingen, consulting diensten, boeken, video’s en trainingen. Door het verhogen van de smeertechniek kennis van Maintenance Supervisor, Relaibility Manager tot aan de Lubrication Engineer kunnen kosten worden bespaard op onderhoud.

Machinesmering Hete LagersTop 5 Hydraulische Fouten en Oplossingen

Hydraulische fouten worden voornamelijk gemaakt door een tekort aan kennis, door er zeker van te zijn dat deze top 5 aan fouten niet voorkomt op uw plant, kan stilstand worden voorkomen. Zorg ervoor dat uw plant veilig draait en verbeter de machinesmering met eenvoudige oplossingen.
Lees Verder >>>


 

Machinesmering Hydrauliek olieBeheers de temperatuur van Hydrauliek olie

Elk hydraulisch systeem genereert een bepaalde hoeveelheid aan warmte, maar wanneer het systeem draait hoger dan 60 graden Celcius dan is dat te heet. Ontdek hoe dit kan worden voorkomen.
Lees Verder >>>


 

Machinesmering Salaris2016 Salaris Onderzoek

Machinery Lubrication Magazine, het machinesmering magazine heeft onlangs lubrication professionals gevraagd naar hun baan en salaris, training en werkdruk. De antwoorden geven een inzicht wat er speelt in de wereld van machinesmering.
Lees Verder >>>


Machinesmering OlieanalyseBeste Manieren om een oliemonster te nemen van motorolie

Motorolie is uniek in het feit dat het meer additieven heeft dan bijna elke andere smeerolie. Dit is de reden dat een oliemonster op een benzinemotor, dieselmotor of gasmotor anders moet worden behandeld.
Lees Verder >>>


 Schrijf U nu in en ontvang GRATIS het Smeertechniek Vakblad per email

Machinery Lubrication is een smeertechniek vakblad van Noria Corporation op de website Machinery Lubrication vindt u nog meer informatie overMachinery Lubrication 2015-11:

 

Test uw smeertechniek kennis

Vragen

Test uw kennis, onder de tab “antwoorden” staat de juiste oplossing

1. Acid number and base number determinations:
A) Are reported in the same units, mg of KOH/gram of oil
B) Are reported in pH units
C) Are reported in ml of HCL per gram of oil
D) Are reported in Abs/cm
E) Are reported as the same number because they are both neutralization numbers

2. Some additives are capable of:
A) Restoring themselves
B) Providing more than one function or benefit
C) Repairing metal surfaces
D) Regenerating/repairing the base oil
E) Improving the ISO cleanliness of the oil

3. NDm values:
A) Are a measure of greasing volume
B) Use rolling bearing RPM and pitch diameter to approximate bearing speed
C) Use journal bearing RPM and mean diameter to approximate bearing speed
D) Use gear RPM and diameter to determine gear velocity (speed)
E) Are a measure of bearing size sometimes called the pitch diameter

Antwoorden

1. A
The acid number and base number are reported in milligrams (mg) of potassium hydroxide (KOH) per gram of oil. This can be confusing because in reality hydrochloric or perchloric acids are used to neutralize alkaline oil in order to measure the base number. The result is a derived value that represents the volume of KOH necessary to neutralize the volume of base number reagent acid required to neutralize the alkaline sample on which the base number is desired (i.e., one unit of base number neutralizes one unit of acid number).
2. B
Some additives are multi-functional, such as overbase detergents used in engine oils. These help to control deposits and neutralize harmful acids generated by combustion. Another example is zinc dialkyldithiophosphate (ZDDP), which works as an anti-wear additive and oxidation inhibitor.
3. B
NDm values are used to approximate the rolling bearing speed. NDm is calculated using the following formula: NDm = N x (Di + Do) / 2
Where: N = shaft speed in RPM, Di = bearing bore (inner) diameter in millimeters, and Do = bearing outer diameter in millimeters. So, the correct answer is B.

Verwijder Varnish uit een Turbine

Verwijder vernis uit Turbines

Inzicht in de groepen basisolie

Inzicht in de groepen basisolie

Het Amerikaans Petroleum Instituut heeft vijf categorieën basisoliën. Leer hoe er onderscheid gemaakt kan worden tussen basisoliën in de verschillende categorieën en hoe er bepaald wordt of de door u geselecteerde basisolie geschikt is voor de toepassing, temperatuurbereik en andere omstandigheden in uw installatie.
Lees Verder

Behaal nu uw certificaten

Behaal nu een certificaat

Bent u geïnteresseerd in een volgende fase in uw carrière, wordt dan MLT-I of MLA-I gecertificeerd! Met ons studiepakket hebt u alles wat u nodig hebt om zich voor te bereiden op het MLT en/of MLA examen.
Help mij voorbereiden

Verwijder vernis uit Turbines

Verwijder vernis uit Turbines

Het verwijderen van vernis gerelateerde problemen bij de turbine smering en hydraulische systemen vereist niet alleen het verwijderen van het vernis uit de vloeistof en de oplosbare afzettingen van de natte oppervlakten, maar ook het beheersen van vernis vorming.
Lees Verder

Automotive of industriële vetten

Automotive of industriële vetten

Er zijn kritische elementen waar goed over nagedacht moet worden in het besluitproces voor vet en de toepassing ervan. Deze elementen omvatten het type verdikkingsmiddel, concentratie, type smeermiddel, viscositeit en additieven.
Lees Verder

verwijder vernis

Effecten van het gebruik van verkeerde smeermiddelen

Het gebruik van de juiste kwaliteit en type smeermiddel is essentieel voor goede prestaties van de lagers. Het beste is om je te houden aan de aanbevelingen van de fabrikant, bij het maken van uw selectie van smeermiddelen. Doet u dit niet, dan kan het leiden tot een kortere levensduur van de lagers.
Lees Verder

TPI9080 Smart Vibration Meter

TPI9080 Smart Vibration Meter

TPI9080De TPI9080 Smart Vibration Meter is een eenvoudige, makkelijk te gebruiken, trillingsmeter die meet, analyseert en registreert met een druk op de knop. Hiermee wordt snel het vibratie probleem van het lager: onbalans, uitlijning of los geïdentificeerd. De TPI9080 Smart Vibration Meter, biedt hiermee een low-cost oplossing om een trend op te bouwen van de trilling en vibratie van elk lager en machine.

Kenmerken van de Smart Vibration Monitor

 • Standaard datalogger voor 10 metingen voor 10 machines
 • Ongelimiteerde aantal machines met 10 metingen per machine mogelijk met de optionele VibTrend Pro Software A9084 of 9080 PRO
 • Kleur gecodeerde alarmen geven snel inzicht.
 • Trendlijnen tonen problemen voordat het gaat gebeuren en geeft tijd om pro actief te reageren.
 • Algemene machine- en lager status: ISO-waarden en Bearing Damage Units(BDU).
 • 800-lijns FFT spectrum met zoom functie op de handheld
 • Identificeert het probleem: onbalans, uitlijning of los
 • Verhoogt de productiviteit met lagere onderhoudskosten

TPI9080 display

TPI9080 STD – Standaard Portable Smart Trend Vibration Monitor

– Accelero meter met 1,5 mtr kabel en BNC connector
– Magneet
– Docking Cradle
– Draagtas
– VibTrend Software, geschikt voor maximaal 10 machines

TPI9080 PRO – Professional Portable Smart Trend Vibration Monitor

– Gelijk aan de TPI9080 STD echter met:
– VibTrend Pro Software, voor een ongelimiteerde aantal machines

TPI9080 PLUS – Portable Smart Trend Vibration Monitor PLUS

– Gelijk aan de TPI9080 PRO echter met:
– A9086 Rubber Boot
– A9082 Strobe
– A9072 100mmn Stinger

 

SDU-H350

Kleenoil KU85-H350 Hydrauliek Filtratie

kleenoil-sdu-h350-montageHet Kleenoil KU85-H350 ookwel de Kleenoil SDU-H350 wordt al jarenlang veelvuldig toegepast in (mobiele) hydrauliek applicaties. Met deze Kleenoil by-pass filtratieunit voorzien van druk reduceer blok wordt de hydraulische olie continue gefiltreerd en gereinigd waardoor zowel het aanwezige water als de vervuiling wordt verwijdert uit de olie. Het hydrauliek reduceerventiel, wordt direct onder de Kleenoil behuizing geplaatst, waardoor de Kleenoil KU85 toepasbaar is tot drukken van 205 bar aluminium versie en 350 bar metalen versie. De Kleenoil KF85 SDFC Cartridge elementen zijn gemaakt van lange cellulose vezels waardoor al na 1 oliestroom een NAS 6 of ISO 14/9 behaalt kan worden. Het voordeel van dit dieptefilterelement boven de synthetische elementen is dan ook dat deze naast de vuildeeltjes ook het water weet te elimineren waardoor uw olie minder snel oxideert.

Voordelen van de Kleenoil KU85-H350 / SDU-H350

 • Een verlaging van de component slijtage (afdichtingen, zuigerstangen, pompen, enz.)
 • Een vermindering van stekende en versleten klepcomponenten.
 • Langere levensduur van inline filters.
 • Maakt een einde aan het onnodig vervangen van hydraulische olie.

Meer tips om de levensduur van de hydraulische olie te verlengen:

 • Repareer lekkages direct, wanneer olie eruit kan.
 • Vervang versleten afdichtingen direct.
 • Houd vloeistof niveaus op het maximum om hoge temperaturen te vermijden.
 • Transporteer olie niet in open emmers of jerrycans maar gesloten oliekannen.
 • Voorkom het binnendringen van vervuiling door het gebruik van schone gesloten oliekannen, goede afsluitingen, schone slangen en schenktuiten wanneer olie wordt toegevoegd.
 • Probeer de olie niet te verstoren bij het vullen, vuil op de bodem van de oliekannen moet daar blijven
 • Gebruik tijdens onderhoud afsluitdeksel waar mogelijk, maak schroefdraad en componenten schoon en droog volledig voor deze opnieuw te installeren.
 • Voorkom dat vervuiling terugkomt in de olie bij het vervangen van de filters.
 • Gebruik een Kleenoil Mobiel Filtratie Systeem om nieuwe olie in het systeem te brengen.

(NAS Grade = National Aerospace Standard 1638, een standaard waarin vervuiling in hydraulische olie wordt gemeten.)

 

Thermisch Gehard Glas

Bij de productie van thermisch gehard glas met verschillende coatings is een goede en betrouwbare meting van de glas temperatuur een uitdaging zeker als het een coating betreft met een zeer lage emissiviteit. Specifiek voor de productie van thermisch gehard glas en veiligheidsglas heeft AMETEK Land een oplossing. Met behulp van een compacte SOLOnet in combinatie met een LANDSCAN lijnscanner, kan de temperatuur van het glas nauwkeurig en betrouwbaar gemeten worden ongeacht welke coating op het glas wordt aangebracht.

Voordelen bij de productie van Thermisch Gehard Glas

 • Geschikt voor alle coatings
 • Volledig instelbaar alarm
 • Eenvoudige installatie
 • Productie data archivering

 

Het Glass Toughening System voor de productie van thermisch gehard glas en veiligheidsglas is eenvoudig te installeren.
Dit maakt de installatie voordelig en eenvoudig en geschikt voor elke productielijn.

Door middel van de TCP/IP communicatie en een optionele OPC server kan de meetdata eenvoudig worden verwerkt. Door gebruik te maken van een spot pyrometer wordt een nauwkeurige meting mogelijk zelfs bij de laagste emissiviteit coatings.

 

Productie Thermisch Gehard Glas

Voordelen van een goede smeermiddel opslag

Voordelen van een juiste smeermiddel opslag

Tips voor het verlengen van de olie verversing interval

Tips voor het verlengen van de olie verversing interval

Het verversen van olie kan een dure aangelegenheid zijn, soms wel tot meer dan 40 keer de kosten van de olie zelf. Gelukkig zijn er mogelijkheden om verdwenen additieven weer op peil te brengen en zo de olie verversing interval te verlengen.
Lees Meer

Begrijp Viscociteit Index Improvers

Begrijp Viscociteit Index Improvers

Viscositeit Index verbeteraars worden veelvuldig toegepast bij multigrade motorolie, tandwielolie, automatische transmissie olie, stuurbekrachting olie, vetten en soms hydraulische vloeistoffen. Zij zorgen ervoor dat de olie makkelijker kan stromen op lagere temperaturen en zo sneller de lagers kan bereiken. Een van de belangrijkste problemen met deze additieven is dat ze zeer gevoelig zijn voor mechanische slijtage.
Lees Verder

Wordt de Olie Analyse Expert voor jouw bedrijf

Wordt de Olie Analyse Expert voor jouw bedrijf

Wordt een onmisbare factor binnen de organisatie met Noria’s Olieanalyse Trainingen. Olie Analyse III biedt de kennis voor grondige analysetechnieken en een uitgebreide basis voor het genereren van een optimaal resultaat.
Noria Training

Voordelen van een juiste smeermiddel opslag

Voordelen van een juiste smeermiddel opslag

Olie opslag en Smeermiddel opslag is een zeer belangrijk aspect voor elk smeertechnisch onderhoudsprogramma welke vaak wordt vergeten. De meeste fabrieken ontvangen nieuwe olie en nemen automatisch aan dat deze schoon is. Daarna wordt het vaak direct gebruikt, opgeslagen in een vuile omgeving of in de buitenlucht of wordt de drum open gelaten na het gebruik.
Meer Informatie

Nieuwe mogelijkheden Slijtage Onderzoek

Nieuwe Ontwikkelingen in Slijtage Analyse

De behoefte van vloeistof en deeltjes conditie monitoring verschilt aanzienlijk tussen onderhoud professionals en laboratorium experts. Recente ontwikkelingen in de analyse van slijtagedeeltjes maakt het nu mogelijk dat draagbare instrumenten gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken en te bedienen zijn.
Lees Verder

 

NIR borescope ATEX Warmtebeeld camera header

ATEX warmtebeeld camera

ATEX Warmtebeeld Camera NIR-b 3XRAmetek Land Instruments introduceert de NIR-B 3XR ATEX warmtebeeld camera, gebaseerd op de NIR-B Near Infrared Borescope beschikt deze korte golflengte infrarood warmtebeeld camera over de de laatste technologie en een breed temperatuurbereik. Ideaal toepasbaar in toepassingen met een groot temperatuurverschil zoals waterstof reformer applicaties waarbij de buis temperatuur en de oven temperatuur kunnen oplopen tot 2000C.

De warmtebeeldcamera combineert een hoge resolutie met de mogelijkheid om over het gehele beeld nauwkeurig de temperatuur te bepalen. De combinatie van deze hoge kwaliteit met een groothoek endoscoop lens maakt dit een instrument om nauwkeurig de buizen in een reformer of fornuis te controle, te monitoren en te bewaken.

Met behulp van de flexibele LIPS verwerking software in combinatie met industriële I/O modules kan de gebruiker de meetwaardes van data en video, zelf voorzien van profielen, punten, gebieden en alarmen om zo het proces te controleren en te automatiseren.

De NIR-B 3XR warmtebeeld camera is ATEX en IECEX goedgekeurd Ex nA IIC T4 Gc voor gebruik in Zone 2 gas atmosferen.

ATEX warmtebeeld camera Applicaties

 • Waterstof Reformer
 • Ethyleen Crakers
 • Syngas Productie
 • Ammoniak Productie
 • Methanol Productie

Voordelen van een warmtebeeld camera

 • Real-Time en continue monitoren
 • Nauwkeurige buiswand temperatuur
 • Operator behoeft niet in een gevaarlijke zone te werken
 • Optimaliseert productie
 • Reduceert Energie verbruik

 

Syntetische Olie Verstandig

Wanneer is Synthetische Olie Verstandig

Synthetische Olie

Hoe spoelt u een Hydraulisch Systeem?

Voordat er nieuwe olie in het hydraulische systeem gaat, moet deze volledig gespoeld worden zodat alle oude olie eruit is. Er zijn verschillende manieren om een machine te spoelen en met een paar eenvoudige stappen weet u welke manier het best bij u van toepassing is.
Lees Meer
Synthetische Olie

Machinery Lubrication II cursus is ook online

Online training is revolutionair en Noria is een voorloper in de online Onderhoud en Betrouwbaarheid Trainingen. Met trots introduceren wij de nieuwe online training Machinery Lubrication II.
Lees Meer
Oliereinheid Doelstellingen

Opzetten van Oliereinheidsdoelen

Het opzetten van doelstellingen voor oliereinheid is essentieel voor zichtbare en meetbare prestatie standaarden. Dit komt overeen met het beheersen van uw gewicht, bloeddruk en cholesterol door regelmatig te meten. Voor een betrouwbare machine geldt dat u de machines proactief controleert zodat de machines de controle niet overnemen.
Lees Meer
Ervaring Loopt Weg

Verlies de ervaringsjaren niet!

De ervaring van oudere medewerkers is een kostbare kennisbron die niet verloren hoeft te gaan wanneer men met pensioen gaat. Plannen van de opvolging en het trainen van de medewerkers zorgt ervoor dat zij de kennis doorgeven aan degene die het nodig hebben.
Training ML1
Voordelen Eenpunt Vetsmering

Voordelen van Eenpunt Smering

Eenpunt smeerpatronen leveren verschillende voordelen zoals het in staat stellen te smeren op afgelegen lokaties of verboden te betreden lokaties. Hiermee wordt op arbeidskosten bespaart, die gerelateerd zijn aan het handmatig smeren met behulp van een vetpistool, bespaart op het vetverbruik en zal de betrouwbaarheid van de machine toenemen.
Lees Verder
Vetanalyse Trend

Trend vetanalyses

Vet monstername wordt steeds gangbaarder binnen organisaties die betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Toch wordt vetanalyse vaak enkel toegepast nadat er schade of stilstand is ontstaan. Trend analyses van vetmonsters hebben bewezen dat problemen met het vet of de lager vroegtijdig ontdekt kunnen worden.
Meer Informatie

Nieuwe Olie Testen

Nieuwe Olie Testen? Waarom?

Nieuwe Olie Testen

Nieuwe Olie Testen? Waarom?

Veel organisaties met een olieanalyse programma nemen geen oliemonsters bij ontvangst van nieuwe olie. Lees waarom nieuwe olie niet alleen moet worden getest om de nieuwe olie te controleren maar ook om de beginwaarde vast te stellen voor alle latere olieanalyses, waarmee de status van de olie en machine uiteindelijk wordt bepaalt.
Zie het antwoord

Online Onderhoud Training

De Voordelen van een Online Cursus

De online cursussen van Noria zijn ontworpen door onderhoud- en betrouwbaarheidprofessionals voor hun collega’s in het veld. Kostbare tijd wordt niet verspild, want deze cursussen zijn ‘to the point’ en geven inzicht in vaardigheden die nodig zijn om het werk goed uit te voeren.
Lees Meer

Vetsmering Onderhoud

Implementeren van een Smeringprogramma

Een goed ontworpen en uitgevoerd smeringprogramma kan aanzienlijke fiscale voordelen bieden voor uw fabriek. Leer hoe een gefaseerde aanpak kan helpen bij het identificeren van afwijkingen van de ‘Best Practice’ in de kerngebieden van uw smering programma, evenals duidelijk inzicht in de stappen die nodig zijn om uw fabriek te transformeren.
Zie Implementing Lubrication Program

Onsite Machine Onderhoud Training

Meer tijd om te leren met een On-Site Training

Wilt u uw team trainen, maar kunt u de tijd niet vinden? De oplossing is een Noria On-Site training! Onze toonaangevende cursussen brengen wij naar u toe en geven we op uw lokatie. Dit levert een besparing op in tijd en reizenkosten. Daarnaast is het personeel snel terug op de plek waar het omdraait, uw fabriek.
Kijk Verder

Roet in Diesel

Hoe vind je Roet in Diesel

Er zijn verschillende tests beschikbaar om roet te meten in dieselolie. De Fourier Transform infrared (FTIR) spectroscopie is een goede indicator van roet. Andere roet tests zijn de Pentaan onoplosbaarheid test, de Licht doorlaatbaarheid test en de Thermogravimetrische analyse. Wat houden deze tests in en wanneer kunnen ze het beste worden toegepast.
Lees Meer

Reinigen olie drums

Methodes voor het reinigen van oliekannen

Er zijn vele manieren om te werken met oliekannen en schenkkannen, van “Best Practice” opslag met schone en gereinigde kannen in het juiste formaat voor opslag en vervoer tot aan het gebruik van dezelfde oilkan zonder te spoelen en of te legen voor verschillende oliesoorten. Alle methodes hebben voor- en nadelen en hebben grote invloed op de levensduur van de olie.
Lees Meer

Olieverversing Interval

Olieverversing Interval Bepalen

Olie Circulatie

Voordelen van olie circulatie

De voordelen van olie circulatie worden niet altijd volledig begrepen door betrokkenen en machineontwerpers. Toch is het van groot belang voor de betrouwbaarheid van de machine. Natuurlijk hebben niet alle machines een olie circulatie nodig, maar velen zouden er baat hebben wanneer ze voorzien worden van circulatie smering systeem.
Lees Meer
Silica Stof in Olie

In de strijd tegen stof, wint stof

Silica stof is een veel voorkomende verontreiniging in olie, veel smeerprofessionals schenken hier weinig aandacht aan. Deze vuildeeltjes zijn echter een oorzaak voor snelle en significante slijtage. Leer het snel op te sporen in de Olie Analyse II (OA II) training.
Meer over OA II
Labyrint Afdichting

Waarom Labyrint Afdichtingen

Labyrint afdichtingen zijn veelvoorkomende afdichtingen om verontreiniging buiten te houden. Mits de afdichtingen goed gemonteerd en onderhouden zijn, hebben ze een grote invloed op de betrouwbaarheid van de componenten waarin ze zijn geïnstalleerd.
Lees Verder
Online Training

Voordelen van Online Training: Relevantie

De online cursussen van Noria zijn ontworpen door onderhoud- en betrouwbaarheid professionals voor hun collega’s in het veld. Kostbare tijd wordt niet verspild, want deze cursussen zijn ‘to the point’ en wijzen je op vaardigheden die je nodig hebt om je werk goed te doen.
Meer Informatie
Olieverversing intervallen

Olieverversing Interval Bepalen

Wanneer uw olieanalyse programma aangeeft dat er olieverversing moet plaats vinden in intervallen die niet overeenkomen met de aanbeveling van de fabrikant en/of de gebruiksaanwijzing, dan zijn er een aantal vragen die u moet beantwoorden om de oorzaken te kunnen achterhalen.
Lees Verder
Smeerbeheer

Tactiek voor Smeerbeheer

Terwijl er een grote hoeveelheid informatie over smeerbeheer en smeerprogramma’s op internet te vinden is, zijn er maar weinig normen die specifiek gelden voor het opzetten, regelen en onderhouden van een efficiënt smeerbeheer programma.
Lees Verder

 

UKAS Certificaat als standaard

UKAS Certificaat voor de Land Instruments Cyclops 100L is nu standaard, kopers van een nieuwe Cyclops 100L ontvangt standaard een 3-punt UKAS Certificaat volgens ISO / IEC 17025:2005. Het UKAS Certificaat voor een nieuwe Cyclops 100L wordt uitgevoerd op 3 punten te weten: 650 °C, 1200 °C en 1450 °C. Deze punten zijn geselecteerd op basis van het meest aangevraagde temperatuurbereik in de afgelopen 40 jaar. Elke nieuwe Cyclops 100L wordt voorzien van zijn eigen UKAS Certificaat welke is gekoppeld aan het serienummer.

Richard Gagg, Global IR Product Manager for AMETEK Land, said: “This is the first time we have provided certification with a new product as standard and at no extra charge. Companies that choose our UKAS-certified Cyclops C100L will find that their instrument will be fully traceable, reducing risks to their business and ensuring peace of mind. When dealing with extremes of temperature that rely on accurate measurement, having instruments that are UKAS certified is essential to maintain the highest quality standards.”

Daarnaast worden alle nieuwe orders voor een Cyclops L model inclusief de Cyclops 100L voortaan standaard voorzien van een gratis hitte bestendige beschermingshoes. De hoes biedt extra bescherming tegen hitte en vuil en wordt veelvuldig gebruikt in de staal, gieterijen en glas industrie.

Zowel het UKAS certificaat voor de Cyclops 100L en de beschermingshoes, worden gratis geleverd bij elke nieuwe order zonder verhoging van de verkoopprijs.

 

Met een UKAS certificaat bent u er zeker van de de Cyclops 100L voldoet aan de hoogst gestelde eisen, wordt de nauwkeurigheid van de metingen verhoogt, en voldoet het instrument aan nationale en internationale kwaliteit standaarden.

AMETEK Land is een gecertificeerd laboratorium in het Verenigd Koninkrijk en is gecertificeerd volgens de internationale standaard ISO / IEC 17025:20005 en het nationale accreditatie instituut UKAS waardoor zij een volledige service kunnen bieden in het herleidbaar certificeren van infrarood thermometers, warmtebeeldcamera’s, scanners en kalibratiebronnen in het temperatuurbereik van -10 °C tot 2500 °C . Land Instruments beschikt over de laagste kalibratie onzekerheid buiten het National Physics Laboratory om voor temperaturen boven 500°C, AMETEK Land is hiermee en ongekende leider in de industrie op het gebied van nauwkeurigheid.

 

 

Training ML1 - Oktober 2016

18-20 oktober 2016 Training ML1
Machinery Lubrication

Op 18-20 oktober 2016 organiseren wij wederom een Noria Machinery Lubrication training ML1. De basis opleiding voor iedereen die met smeertechnisch onderhoud bezig is en biedt de basis voor het opzetten van een goed en betrouwbaar smeertechnisch onderhoudsprogramma en geeft specifieke informatie en handvatten voor het opzetten en beheren van een onderhoudsprogramma, interpreteren van olieanalyses en het inrichten van een oliemagazijn.

18 – 20 Oktober 2016

 

De training was heel erg goed en is een must voor alle maintenance managers!
We hadden natuurlijk ook een top leermeester! Het is altijd prachtig om zoveel kennis bij elkaar te hebben in een training.

Robert GevaertsPerma-Tec

Noria leverende direct bruikbare kennis, welke resulteerde in het wijzigen van hoe wij omgaan met smeermiddelen en smeersystemen

Joe KellyMaintenance Engineer

Tot ik deelnam aan deze training. had ik geen idee hoe slecht onze Best Practice aanpak was. Verbeteringen zijn eenvoudig, aanpassingen simpel.

Colin CampbellGeneral Foreman

Training ML1

Tijdens de training ML1 leert men:

– De meest effectieve smeermethodes voor betrouwbaardere machines.
– Hoe wordt een veilige en effectieve smeeropslag en smeerprogramma opgezet.
– Hoe selecteert u het juiste filter voor het filtreren.
– Smeermiddelen identificatie en coderingsystemen, wat werkt en wat niet.
– De beste industriële procedures voor het smeren van elektromotorlagers.
– Hoe krijgt u het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats en op de juiste tijd.

 

 

Doe officieel examen

ICML certificate Kees VeltmanDe training ML1 bereidt je voor op het officiële en erkende ICML – “International Council for Machinery Lubrication” examen. ICML biedt verschillende certificaten voor Machine Lubricant Analyst (MLA), Machinery Lubrication Technician (MLT) en Laboratory Lubricant Analyst (LLA). ICML heeft bij het ontwikkelen van zijn examenprogramma’s rekening gehouden met de richtlijnen van de Amerikaanse National Commission for Certifying Agencies (NCCA) en voldoet aan de ISO 18436-4 en 18436-5.

Het examen bestaat uit Nederlandstalige meerkeuzevragen over de tijdens de training behandelde onderwerpen. Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd, en ontvangen een certificaat en een pasje als bewijs van slagen.

 

 

 

Aluminium Thermometer

Introductie SPOT AL EQS Aluminium Thermometer

Gebaseerd op de jarenlange ervaring van AMETEK LAND met accurate temperatuurmetingen door middel van System4 pyrometers (AET, AQT en AST) in de aluminium industrie, is er een nieuwe digitale infrarood aluminium thermometer ontwikkelt geschikt voor alle aluminium applicaties, de SPOT AL EQS.

Uitgerust met detectors voorzien van de laatste technieken gecombineerd met de meest geavanceerde data processing algoritmes specifiek voor de Aluminium Extrusion, Quench and Strip applicaties is een uiterst nauwkeurige en herleidbare pyrometer ontwikkeld geschikt voor de lage emissiviteit metingen in de aluminium industrie.

Aluminium Temperaturen van 200˚C tot 700 ˚C

 

SPOT AL EQS Thermometer

De SPOT thermometer serie is voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen om een spot temperatuur meting nauwkeuriger en eenvoudiger te maken dan ze ooit waren.
SPOT AL EQS infrarood thermometers beschikken over dezelfde uitgebreide communicatie mogelijkheden van de SPOT thermometer serie, ethernet TCP/IP, Modbus TCP, beeld weergave en een analoge 4…20mA/0…10V uitgang zijn standaard en beschikbaar voor verwerking in de PLC. De SPOT pyrometer is instelbaar en afleesbaar via het display op de sensor of op afstand in de controlekamer, web-server of datalogger software.

Aluminium Thermometer PLCSPOT AL EQS algoritmes zijn verbeterde versies van de huidige system4 AET,AQT en AST thermometers met extra parameters en uitgebreid ontwikkeld en getest in bestaande installaties. Algoritmes zijn beschikbaar voor de Extrusion, Quench en Strip metingen en kunnen worden bijgesteld, nieuwe legeringen kunnen worden toegevoegd via een eenvoudige interface.

De SPOT AL EQS past in de bestaande behuizing van de AET, AQT en AST system4 pyrometers waarmee deze systemen opgewaardeerd kunnen worden naar de nieuwste mogelijkheden.

Voordelen SPOT AL EQS Aluminium Thermometer

 • Specifieke Aluminium Algoritmes voor Extrusion, Quench en Strip
 • Lineaire signaalverwerking 4…20mA, Modbus TCP, Ethernet Protocollen
 • SPOT Software voor weergave en datalogging tot 40 pyrometers gelijktijdig
 • Volledige systeem integratie

 

smeermiddel

Smeermiddel Magazine 2016-07

Maandelijks wordt het smeermiddel magazine Lubes’n’Greases uitgebracht door LNG publishers. Het onafhankelijke magazine voor de EMEA regio over smeermiddelen, basis oliën, additieven en de smeermiddel verpakkingsindustrie in Europe, het Midden Oosten en Afrika. Boordevol informatie over marketing en technologische trends, half fabricaten, wet en regelgeving en OEM specificaties en de uitdagingen die eind gebruikers van smeermiddelen en vetten hebben en de oplossingen die voor hen werken. Daarnaast elke maand het laatste nieuws, uitgewerkte voorbeelden en informatieve opiniestukken.

smeermiddelZich aanpassen aan de veranderende mondiale Demografie

Een verschuiving is aan de gang op het gebied van vraag patronen. Het kritieke punt is dat voor de eerste keer in de geschiedenis, de vraaggroei in de meeste landen wordt gedreven door de behoefte van een lagere inkomsten, lagere uitgaven generatie van mensen boven de 55 jaar oud.


smeermiddelKansen en uitdagingen in India

De Indiase smeermiddelen industrie is aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen die aanzienlijk de inzichten van de bedrijfsvoering kunnen veranderen. Net als in andere regio’s in de wereld, zullen voor deze eisen betere smeermiddelen nodig zijn met een hogere kwaliteit basisolie.


smeermiddelBelangrijke factoren in de ontwikkeling van een scheepvaart smeermiddel

Er zijn grote veranderingen aan de gang voor scheepvaart zuigermotor waardoor smeermiddel ontwikkelaars voor aanzienlijke technische uitdagingen staan. Voldoen aan de behoeften van de veranderende markt vraagt om nieuwe additieven en het formuleren van technologieën die aan de meest veeleisende prestatie eisen voldoen.


smeermiddelVAE strijd om de Synthetische Olie Hub te worden

De Verenigde Arabische Emiraten zou binnenkort zijn positie als toonaangevende synthetische basisolie blending locatie kunnen versterken. Een industrie expert concludeert dat dit is te wijten aan het feit dat de ervaring van het land en de regelgeving hen een aanzienlijke voorsprong geeft.


 

 

Eerste Hulp voor Olieconditie

Waarom is de gezondheid van olie belangrijk?
OlieconditieHydrauliek en smeerolie systemen vertrouwen op een schone en gezonde olie waarmee de systemen betrouwbaar en op hun best functioneren.
Echter, olie kan snel degraderen als reactie op water, zuurstof en warmte wat leidt tot een verandering in de samenstelling en viscositeit en de opbouw van verontreiniging. Ongezonde olie ontstaat tijdens bedrijf of al gedurende de opslag, wat resulteert in kostbare reparaties door corrosie, plakkende kleppen, wrijving en slijtage.

“80% van alle hydraulische & smeer problemen wordt veroorzaakt door water en verontreiniging”

National Fluid Power Centre

Standaard filters op een machine, werken niet op een filtratieniveau welke laag genoeg is om de degradatie impact te voorkomen van hydrauliek en smeeroliën. Solinas levert een pakket aan producten en diensten gericht op elk aspect van de olieconditie om er zo zeker van te zijn dat deze altijd in topconditie is. Dit door het vertragen van de olie degradatie door het verwijderen van water en het verwijderen van degradatie producten nog voordat deze vervuiling zich vormt tot sludge, afscheiding en varnish. Wij zijn uw eerste hulp in het optimaliseren van de machine prestaties en het verbeteren van de betrouwbaarheid en zorgen dat de opgeslagen olie en machines langer meegaan, niet voor niets is onze slogan:

Your Machine Condition Is Our Pride

 

FirstAid1Eerste Hulp voor Diagnose en Preventie

Het testen van de kwaliteit en conditie van de olie is belangrijk. Onze geavanceerde diagnose en preventie oplossingen zijn onder ander olie test kits, deeltjestellers en gespecialiseerde onafhankelijke laboratorium ondersteuning waarmee u problemen met de olie kunt ontdekken nog voordat het te laat is.

FirstAid2Eerste Hulp voor Behandeling

Wij begrijpen de olieconditie. Ons pakket aan filtratie producten biedt u de mogelijkheid om de olieconditie op een effectieve manier te behandelen waardoor de levensduur wordt verlengt en de prestaties van de hydraulische en smeersystemen wordt gewaarborgd. Solinas levert complete oliefiltratie oplossingen die u het vertrouwen geven dat wat de applicatie ook is, de olie gezond en fit is en klaar om te presteren.

FirstAid4Eerste Hulp voor Individuele Behoefte

Met expert ontwerpers en bouwers van klant specifieke filtratie systemen, kunnen wij verzekeren dat u de juiste oplossing krijgt wat de specifieke olieconditie of uitdaging ook is.
Wij weten dat er geen twee projecten gelijk zijn. Dat is de reden dat er naast een indrukwekkende verscheidenheid aan kant en klare filtratie oplossingen we ook op maat gemaakte oplossingen bieden die overeenkomen aan uw behoefte.

FirstAid3Eerste Hulp voor Gezondheid

Gelijk aan de menselijke gezondheid, is er niet een oplossing die garantie geeft voor een goede conditie en functioneren van olie. Door continue te innoveren zijn wij bewezen en gekwalificeerde experts op het gebied van de olie gezondheidszorg geworden. Wanneer u advies, consultancy, site-services, training of in nood huurunits nodig heeft, vertrouw op Solinas.

wij brengen uw olieconditie  in topconditie

OQS Olie Kwaliteit Sensor

Olie Kwaliteit Sensor

De OQS Oil Quality Sensor van Tan Delta is een olie kwaliteit sensor die live, flexibele en kostte efficiënt elk olie kan bewaken waardoor Condition Based Monitoring toegepast kan worden. De olie kwaliteit sensor kan op ieder smeersysteem worden geïnstalleerd van hydrauliek, turbine, motoren tot tandwielkasten. De gepatenteerde OQS olie kwaliteit sensor geeft real-time inzicht in de conditie van de olie door verschillen te meten in vervuiling, water, TAN (Total Acid Nnumber), TBN (Total Base Number) en CsT (viscositeit) en geeft hiermee een duidelijk beeld hoe de olie ervoor staat.

Waarom een Olie Kwaliteit Sensor

Het bewaken van de olie kwaliteit en de conditie van de olie draagt bij aan het verminderen van de operationele kosten voor machine onderhoud en verhoogt de productiviteit. Hierdoor is de gemiddelde terugverdientijd van een OQS sensor minder dan 6 maanden.

oqs1

Verleng de onderhoudsinterval
met 30% tot 50%

oqs2

Verleng de levensduur
met 25%

oqs3

Verhoog de productiviteit
met 10% tot 20%

 

 • Verleng de onderhoudsinterval
  Onderhoudsschema’s zijn veelal gebaseerd op het aantal draaiuren en niet of het daadwerkelijk nodig is. Dit is een conservatieve onderhoudsmethode en resulteert in meer onderhoud dan nodig is. door een betrouwbare en accurate olie conditie bewaking kan de optimale onderhoudsinterval bepaald worden op basis van de machineconditie wat resulteert in verlenging van de onderhoudsinterval met 30% tot 50%.
 • Verminder slijtage en stilstand
  De eerste tekenen van slijtage of onverwachte gebeurtenissen zijn zichtbaar in onverwachte veranderingen van de olie conditie. Deze kunnen worden waargenomen met een olie kwaliteit sensor en direct een alarm geven wanneer de problemen ontstaan waardoor er direct maatregelen genomen kunnen worden. Lange termijn effect van het vroegtijdig verminderen van slijtage is de machine levensduur kan worden verlengd met wel 25%.
 • Verhoog productiviteit
  Machines die stilstaan, leveren geen geld op. De combinatie van het verlengen van de onderhoudsinterval en verminderen van de stilstand geeft al snel een verhoging van het rendement met 10% tot 20%.

Olie levensduur

OQS How Does It WorkGedurende het gebruik van een olie in een machine, wordt de olie conditie beïnvloedt door vele factoren zoals: water, roet, zuren en vervuiling. Deze factoren hebben een negatieve invloed op de specifieke eigenschappen van de olie en zorgen ervoor dat de smerende eigenschappen sterk afnemen waardoor slijtage toeneemt.

De door Tan Delta gepatenteerde werking en technologie levert een real time en met een hoge gevoeligheid inzicht in de kleinste veranderingen van de olie kwaliteit. Alle slijtage of vervuiling wordt onmiddellijk ontdekt doordat deze effect heeft op de olie kwaliteit en wordt weergegeven. De bijzondere eigenschappen bieden de mogelijkheid om de olie kwaliteit zeer precies en real time te volgen. Hierdoor worden problemen vroegtijdig gedetecteerd, is er een actuele trend analyse mogelijk en kunnen waarschuwing niveaus worden ingesteld.

Olie Kwaliteit Monitoring

De OQS sensor beschikt over verschillende communicatie mogelijkheden. De olie kwaliteit sensor kan gebruikt worden met de OQD express of de OQD pro display voor een lokaal beeld en snel inzicht geven in de olie kwaliteit of worden aangesloten op een PLC met behulp van 4…20mA, RS485, Modbus, CANbus of CANopen protocollen. WIFI en Mobile Communicatie behoort daarnaast ook tot de standaard mogelijkheden.


OQS software OQD express OQD pro

Smeertechniek Magazine

Smeertechniek Magazine 2016-05

Het vakblad Machinery Lubrication is het Smeertechniek Magazine van Noria Corporation en gaat in op hedendaagse vraagstukken omtrent vetsmering, oliesmering, machinesmering kortom de gehele techniek rondom smering. Noria helpt sinds 1997 de industrie om de machine betrouwbaarheid (reliability) te verhogen door “Best Practice” oplossingen, consulting diensten, boeken, video’s en trainingen. Door het verhogen van de smeertechniek kennis van Maintenance Supervisor, Relaibility Manager tot aan de Lubrication Engineer kunnen kosten worden bespaard op onderhoud.

15 jaar Machinery LubricationAl 15 jaar Smeertechnische Tips

Vanwege het 15 jarig bestaan van het Machinery Lubrication Magazine, worden de beste smeertechniek tips herhaald van de afgelopen jaren. Vanaf de allereerste editie Mei 2001 tot de laatste Mei-Juni 2016.

De tips en tricks zijn handige hulpmiddelen om een excelent en ultiem smeerprogramma na te streven.

Lees Verder >>>SKies het juiste olieanalyse laboratoriumelecteer het juiste olie analyse laboratorium

Wanneer je een bloedtest ondergaat, wil je uitgelegd krijgen wat de waardes zijn en inhouden van rode en witte bloedcellen, bloedplaatjes of hemoglobine waardes. U vertrouwt erop dat de dokter het analyserapport kan analyseren en u kan vertellen of u gezond ben. Wanneer er problemen zijn, wenst u niet enkel te horen “U bent ongezond” maar verwacht u een proactieve houding van de dokter om er achter te komen waarom u ongezond bent. U verwacht een rij met vragen om de oorzaak en het probleem te achterhalen waarom u ongezond bent, dat is meteen de rede waarom er doktoren zijn en er niet enkel gekeken wordt naar waardes en ingestelde limieten.

Bovenstaande geldt ook voor olie analyses en het lezen van een olierapportages en oliemonsterrapporten. Solinas Benelux is een machinedokter met een onafhankelijk olieanalyse laboratorium, neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Lees Verder >>>Kleur van hydraulische olie

Waarom verkleurt hydraulische olie?

Wanneer hydraulische olie verandert van een goud honingachtige kleur bij nieuwe olie naar donker bruin kleur, betekend dat dan dat de olie direct vervangen moet worden? Heeft het systeem te lijden aan verminderde smerende eigenschappen of ernstige vervuiling of is dit een normale veroudering volgens de olie karakteristieke eigenschappen en valt het volgens de resultaten van een olieanalyse binnen de aanvaardbare eisen?

 

Lees Verder >>>


 

 Schrijf U nu in en ontvang GRATIS het Smeertechniek Vakblad per email

Machinery Lubrication is een smeertechniek vakblad van Noria Corporation op de website Machinery Lubrication vindt u nog meer informatie overMachinery Lubrication 2015-11:

 

Test uw smeertechniek kennis

Vragen

Test uw kennis, onder de tab “antwoorden” staat de juiste oplossing

1. Condition-based maintenance:
A) Is based on the condition of the equipment and the early detection of faults
B) Is based on regular time-based overhauls
C) Is based on run to failure
D) Is based on the condition of the oil and other root causes
E) Answers A and D

2. The oil film thickness (or dynamic operating clearance) in operating bearings:
A) Cannot be determined
B) Is about 10 microns for journal bearings (although can vary considerably)
C) Is about a micron for rolling bearings
D) Is not measurable
E) Answers B and C

3. Oil degradation due to contamination can result in:
A) Viscosity change
B) Additive depletion
C) Oxidation
D) All of the above
E) Only A and B

Antwoorden

1. E
Condition-based maintenance is often referred to as predictive maintenance (PdM), where the ultimate goal is to perform maintenance activity based on early detection of problems using periodic or continuous monitoring. Obviously, “E” is the correct answer, while “B” and “C” represent preventive and reactive maintenance, respectively.
2. E
Generally, the film thickness in a journal bearing is approximately 10 microns, while in a rolling-element bearing it is about 1 micron. This is why rolling-element bearings are more sensitive to contaminants.
3. D
Oil degradation due to contamination can result in a viscosity change (decrease/ increase) based on the contaminant; additive depletion due to decomposition, adsorption and separation; and oxidation where contaminants such as water work as catalysts to expedite the oxidation reaction.

OQD Professional – Olie Kwaliteit Display

De OQD Professional ofwel het Professionele Olie Kwaliteit Sensor Display biedt de mogelijkheid om “real-time” informatie te geven over de olieconditie in reservoirs en machines. Het OQD PRO display kan de conditie en kwaliteit van meerdere sensoren weergeven op één enkele touchscreen display waarmee een totaal beeld ontstaat van de volledige installatie.

OQD-PRO Olie Kwaliteit DisplayOp de OQD PRO kunnen tot vier Olie Kwaliteit Sensoren (OQSx) worden aangesloten en kan alle data worden opgeslagen waarmee een trend wordt opgebouwd hoe de olie presteert. Tegelijkertijd, wordt de olie continue gemonitord en  zal ingeval van kritische afwijkingen direct een alarm kunnen worden geactiveerd waardoor onnodige schade en stilstand kan worden voorkomen.

Olie Kwaliteit Display

 • Flexibele Installatie – Stand-Alone of ingebouwd
 • Eenvoudig Overzicht – Gelijktijdig overzicht van 4 sensoren en de mogelijkheid om in te zoomen op 1 sensor voor meer informatie
 • Volledig Gecertificeerd – OQDp is volledig gecertificeerd naar internationale standaarden voor commerciële en industriële applicaties
 • Stevig en Robuust – een robuuste IP67 behuizing met rubber rand en industriële connectors zorgt voor betrouwbaarheid
 • Onafhankelijk Getest – heeft verschillende strenge onafhankelijke testen ondergaan om zeker te zijn van de prestaties onder alle omstandigheden

Voordelen van Olie Conditie Monitoring

Olie Kwaliteit Bewaking en Conditie Monitoring dragen bij in het verminderen van de operationele machinekosten en verhoogt de productiviteit en dat met een gemiddelde terugverdientijd van minder dan 6 maanden.

 • Verleng de onderhoudsinterval
  Onderhoudsschema’s zijn veelal gebaseerd op het aantal draaiuren en niet of het daadwerkelijk nodig is. Dit is een conservatieve onderhoudsmethode en resulteert in meer onderhoud dan nodig is. door een betrouwbare en accurate olie conditie bewaking kan de optimale onderhoudsinterval bepaald worden op basis van de machineconditie wat resulteert in verlenging van de onderhoudsinterval met 30% tot 50%.
 • Verminder slijtage en stilstand
  De eerste tekenen van slijtage of onverwachte gebeurtenissen zijn zichtbaar in onverwachte veranderingen van de olie conditie. Deze kunnen worden waargenomen met een olie kwaliteit sensor en direct een alarm geven wanneer de problemen ontstaan waardoor er direct maatregelen genomen kunnen worden. Lange termijn effect van het vroegtijdig verminderen van slijtage is de machine levensduur kan worden verlengd met wel 25%.
 • Verhoog productiviteit
  Machines die stilstaan, leveren geen geld op. De combinatie van het verlengen van de onderhoudsinterval en verminderen van de stilstand geeft al snel een verhoging van het rendement met 10% tot 20%.

Voorbeeld

Op een aardgas motor met een vaste onderhoudsinterval van 2000 uren werd een Tan Delta OQS (Oil Quality Sensor) gemonteerd. De resultaten waren als volgt:

 • Onderhoudsinterval werd verlengd tot 3216 wat een besparing opleverde op het jaarlijkse onderhoud van 4.3 naar 2.64 keer per jaar. Een onderhoudsbeurt kost € 2213 wat een directe besparing opleverde van € 3657 per jaar.
 • De gasmotor is 23 uur extra beschikbaar door minder onderhoud en stilstand, wat een extra winst oplevert van € 4600 per jaar.
 • Totale financiële voordeel per jaar € 8257, € 41285 over de verwachte levensduur van 5 jaar. Vergelijk dat me een totale investering van circa € 2500 en de return of investment is nog binnen de 4 maanden!

Geslaagde Machinery Lubrication Training

Na wederom een zeer geslaagde Machinery Lubrication Training hebben de deelnemers het ICML MLT-1 (Machinery Lubrication Technician Level 1) examen afgelegd en kunnen wij hen feliciteren met het behalen van het diploma en hen inschrijving in het internationale register ICML als MLT-1 Certified Professional.

Dacht alles te weten maar ik heb veel bijgeleerd en we kunnen nog zeker wat verbeteren.

Noria Machinery LubricationDit is slechts een van de opmerkingen na het volgen van de Noria Machinery Lubrication Training afgelopen April. De aanwezige hebben ondermeer de handvatten en kennis gekregen voor het opzetten van een juist smeertechnisch onderhoudsprogramma en zijn voorbereid op het ICML MLT-1 examen.

Robert Gevaerts – Perma-Tec
De training was heel erg goed en is een must voor alle maintenance managers!
We hadden natuurlijk ook een top leermeester! Het is altijd prachtig om zoveel kennis bij elkaar te hebben in een training.

Tijdens de training heeft men geleerd over:

 • De meest effectieve smeermethodes voor betrouwbaardere machines.
 • Hoe wordt een veilige en effectieve smeeropslag en smeerprogramma opgezet.
 • Hoe selecteert u het juiste filter voor het filtreren.
 • Smeermiddelen identificatie en coderingsystemen, wat werkt en wat niet.
 • De beste industriële procedures voor het smeren van elektromotorlagers.
 • Hoe krijgt u het juiste smeermiddel, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats en op de juiste tijd.

ICML Machinery Lubrication Certified Professionals

Inmiddels zijn er 20 gekwalificeerde Machinery Lubrication Technicians in Nederland te weten:

 • ICML certificate Kees VeltmanAnders Bloch
 • C.J.M. Veltman
 • Erik Goos
 • Erwin Huybens
 • Gustavo Yesid Sabogal Rozo
 • Jan Cornelis Marinus Harteman
 • Janco Damen
 • Jeroen Heerdt
 • John van den Berg
 • Keyvan Ehsanifard
 • Marco Loos
 • Mark Vogel
 • Mattheus Antonius Janssen
 • Mike van Galen
 • Mirella Bonsang
 • Patrick Langeveld
 • Peter Pijper
 • Richard Esselink
 • Robert Gevaerts
 • Roel Snijders

Wordt ook een gecertificeerd en gekwalificeerd MLT professional

Op 18-20 oktober zullen wij wederom een open Noria Machinery Lubrication training aanbieden, interesse, vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Stel Uw Vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
luneta 3D kijkglas en peilglas

3D Peilglas in BSP

Het Luneta Tritan™ 3D kijkglas en 3D peilglas is nu leverbaar in BSP en heeft de helderheid en duurzaamheid die je nodig hebt zonder lekkages, scheuren of het zoeken naar het olieniveau hetgeen, regelmatig kan voorkomen bij andere type peilglazen.

DUURZAAM

3D Peilglas Duurzaam

Uit een stuk Tritan en daarmee het sterkst verkrijgbare kijkglas

Bestand tegen chemische slijtage

Geintegreerde schroefdraad voorkomt lekkages

GEMAKKELIJK

3D kijkglas Gemakkelijk

Geeft een goed zicht op het oliepeil
Eenvoudige installatie met behulp van een steeksleutel
Geïntegreerde oogje voor het vastmaken van smeermiddel ID-tags

PRECIES

3D Peilglas Precies

Tritan™ kijkglas super helder en zonder vervorming/verkleuring
Geëtst en geschilderd peilkruis zal niet vervagen
Vlakke voorzijde zodat met licht of lasers gekeken kan worden

Vergelijking

Luneta Peilglas

Acryl Kijkglas

Stoot Bestendigheid (Joules) >40 8.9
Robustheid of Duurzaamheid (Notched Izod, 23-deg C, J/cm) 9.8 0.2
Wanddikte (Dunner = Helderder) 0.19″ 0.25″
Chemische Bestendigheid Uitstekend Slecht

Het 3D peilglas en kijkglas is verkrijgbaar in:

Metrisch NPT BSPP
verwacht M10x1.0 1/4″ NPT 1/4″ BSP
verwacht M10x1.5 3/8″ NPT 3/8″ BSP
verwacht M12x1.5 1/2″ NPT 1/2″ BSP
verwacht M16x1.5 3/4″ NPT 3/4″ BSP
verwacht M20x1.5 1″ NPT 1″ BSP
verwacht M22x1.5 verwacht 1 1/4″ NPT
verwacht M30x1.5 verwacht 1 1/2″ NPT
verwacht M30x2.0 verwacht 2″ NPT

Kortom met het Luneta 3D kijkglas worden smeerproblemen snel ontdekt

 

9034-9038 Smart Vibration Monitor

Smart Vibration Monitor

9034-9038 Smart Vibration Monitor OverviewDe Smart Vibration Monitor TPI 9034 en TPI 9038 zijn de nieuwste generatie continue vibratie processors om online trilling te meten en deze te verwerken. Door de USB en ethernet aansluitingen is de uitlezing van de Smart Vibration Monitor module veelzijdig en geschikt voor zowel lokaal gebruik als controle op afstand waarmee wederom een stap gezet kan worden in het proactief machineonderhoud. Op een Smart Vibration Monitor kunnen tot 8 accelerometers worden aangesloten, daarnaast zijn er ingangen voor de temperatuur en het toerental van de machine. Met behulp van de 8 digitale en 8 analoge uitgangen, behoort ook lokale verwerking van alarmen en PLC sturing tot de mogelijkheden. Hierdoor is de Smart Vibration Monitor een veelzijdige trillingsmeter processor welke geschikt is voor vele toepassingen en applicaties.

Mogelijkheden Smart Vibration Monitor

 • Standalone: tot 8 versnellingsmeters en 8 relais bieden controle en alarmpunten op het trillingsgebied. Met de bijgeleverde Smart Vibration Monitor PC-software kunnen de alarmen onafhankelijk worden ingesteld op een trillingsniveau of een g-niveau. Wanneer een toerental sensor wordt aangesloten, kan het snelheidsbereik worden ingesteld zodat het alarm niet afgaat  tijdens het opstarten of stoppen van de machine.
 • Verwerkingsunit: voor elke aa ngesloten versnellingsmeter kan de Smart Vibration Monitor een analoog 4 tot 20mA uitgangsignaal maken op basis van de trilling (g of velocity)welke is aan te sluiten op bestaande systemen, zoals PLC’s, etc.
 • PC-aansluiting: Aangesloten op een laptop/PC via een USB-kabel kunnen maximaal 64 modules worden gevolgd en de trillingen worden weergegeven op het scherm. Nadere analyse van de trillingen is mogelijk tot 51.200 FFT.
 • Online Cloud: gegevens worden direct weggescheren naar de TPI Decypher cloud-gebaseerde service waarmee alle geïnstalleerde modules kunnen worden gemonitord en geanalyseerd vanuit een enkele web-based interface.
 • Internet Connection: met de ingebouwde datalogger kunnen historische metingen worden opgehaald en bekeken. Bij een alarmering kan met behulp van de C-trend II PC software zelfs direct email waarschuwingen worden gegenereerd.

Smart Vibration Monitor TPI9034 TPI9038Kenmerken TPI 9034 en TPI 9038

 • 24/7 Monitoren van lagers en machine trilling
 • Eenvoudig te installeren en in te stellen
 • Leverbaar met 4 of 8 accelerometer kanalen
 • 24VDC relay uitgang voor elke kanaal
 • ..20mA uitgang voor elk kanaa
 • Ingangen voor temperatuur en toerental
 • USB voor aansluiten op Smart Vibration Monitor PC software
 • Ethernet voor online Vibration Monitoring

Kosten van verschillende onderhoudsstrategie

Afhankelijk van de onderhoudsstrategie kan op basis van het aantal kW per jaar een indicatie gemaakt worden op de te verwachten onderhoudskosten.  Deze kostenraming is opgesteld op basis van een studie van Swedish Vibration Consultants VT AB.

Draaien tot het stuk gaat (€ 22/kW/jaar)

Sommige hanteren nog steeds deze strategie ondanks dat deze zeldzaam wordt doordat de meeste bedrijven inmiddels failliet zijn.

Routine (gepland) Onderhoud (€ 15/kW/jaar)

Traditionele strategie en favoriet bij degene die nog in bedrijf zijn.

Nadelen:
Veel verspilde kosten aan machines die prima functioneerde
Gebaseerd op geluk en op het feit dat machines niet onwillekeurig stuk gaan
Onderdelen moeten worden besteld na de machine uit elkaar ligt of er moet een dure onderdelen voorraad worden aangehouden
Soms ontstaan problemen juist door demontage of montage
Kan duur uitpakken wanneer het fout gaat

Condition Based (predictive) Onderhoud (€ 11/kW/jaar)

Strategie voor degene die toekomst gericht zijn

Voordelen:
Geen verloren arbeidsuren, enkele repareren van machines die gerepareerd moeten worden
Geeft inzicht in zaken voor deze stuk gaan
Onderhoud kan worden gepland voor tijdens een productie stop
Onderdelen kunnen worden besteld voor een productie stop
Voorkomt Stilstand!

Nadelen:
Investeren in onderhoud instrumentatie (bv trillingsmeters, trend software, etc.)
Training van het onderhoudspersoneel om deze instrumenten te gebruiken
Voorheen waren dit kostbare instrumenten, maar nu niet meer!

Bespaar op Machine Onderhoud

Besparen op Machine Onderhoud

Vandaag de dag staan de onderhoudsbudgetten van technische diensten steeds meer onderdruk. Van hogerhand worden budgetten beperkt om te besparen op machine onderhoud, iets wat op korte termijn zichtbaar is in de kosten en daardoor direct terug te vinden is in het resultaat van de onderneming. Alleen is dit wel de juiste manier? Met het besparen op machine onderhoud, dreigt de productie zekerheid in gevaar te komen.

Vanuit het veld horen wij regelmatig het argument dat men geen preventief machine onderhoud uitvoert of mag uitvoeren omdat het lager maar enkel tientjes kost. Echter met deze uitspraak wordt geen rekening gehouden met de totale kosten van een machine stilstand door bijvoorbeeld een defect lager.

Voorbeeld kosten machine onderhoud

Op basis van een defect lager hebben wij een vergelijking van de kosten gemaakt en komen wij al tot een verschil van maar liefst € 5300,00. Is dit nu een besparing op machine onderhoud…

 

Preventief Vervangen KogellagerCorrectief Vervangen Kogellager, wanneer stuk
Kogellager

1 lager á € 25,00

€ 25,00

Is vooraf te bestellen waardoor de voorraad geminimaliseerd kan worden

€ 25,00 of meer

Mits op voorraad anders extra kosten voor expres kosten

Onderhoudsmonteur

Voor het vervangen van het lager 1 uur á € 40,00

€ 40,00

In te plannen tijdens stop of productie stilstand

€ 40,00 of meer

Stilstand is onverwachts, wanneer dit tijdens een nachtdienst gebeurt is er wellicht geen onderhoudspersoneel aanwezig waardoor de kosten hoger uitvallen.

Productiemedewerkers

Tijdens de stilstand kunnen zij geen arbeid verrichten 10 personen á € 30,00

Geen verlies

Stilstand was immers gepland

€ 300,00 of meer

Personeel kan geen arbeid verrichten

Productie Verlies en Omzetderving

1 uur á € 5000

Geen verlies

Stilstand was immers gepland

€ 5000,00 of meer

Minder productie, betekent er kan minder verkocht worden dus minder omzet

Totale Kosten€ 65,00€ 5365,00

82 lagers vervangen en nog steeds besparen

Machine Onderhoud in UitvoeringMet andere woorden, er kan op verschillende manieren worden bespaard op machine onderhoud. Zolang wordt voorkomen dat de productie stil ligt, kunnen er tot 82 lagers (5365 / 65 = 82,5 lagers) vervangen worden en wordt er nog steeds bespaart op het machine onderhoud…

Solinas helpt met besparen

Solinas Benelux begeleid en helpt in de zoektocht naar het optimaliseren van het machine onderhoud en hoe hierop kan worden bespaard. Hiervoor bieden wij ondermeer:

Kortom: bedenk goed wat een besparing op machine onderhoud is…

Stel Uw Vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
IO Systeem Integratie voor Land Instruments

Systeem Integratie voor Land Instruments

Met de nieuwe Land Instruments IO MANAGER, wordt een complete systeem integratie mogelijk van verschillende Land Instruments pyrometers en warmtebeeldcamera’s. De Input/Output IO MANAGER, is een uitgebreid software oplossing welke het mogelijk maakt om infrarood sensoren en camera’s te integreren in bestaande PLC controle systemen.

Volledige Systeem Integratie

Systeem Integratie SPOT IO manager outputDe IO MANAGER software biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface om de hardware van Land Instruments te koppelen en te verbinden aan IO modules door middel “Drag and Drop”. De flexibele opzet maakt het mogelijk om in een later stadium het systeem eenvoudig aan te passen en/of uit te breiden als het proces of de eisen aan pyrometers veranderd. Met de huidige interface wordt de software gebruikt voor het ontvangen van de meetdata van verschillende instrumenten zoals de Land Instruments SPOT pyrometers en ARC en NIR warmtebeeld camera’s. Tegen het einde van het jaar zal het volledige AMETEK Land producten pakket zijn geïntegreerd in de software.

De IO MANAGER kan tot 16 IO modules aansturen met industriële standaarden zoals 4…20mA, relais uitgangen, etc. hierbij is elke denkbare combinatie mogelijk om zo te voldoen aan de eisen van de gebruiker.

 

David King, Product & Programme Manager – Software for AMETEK Land, said: “For a relatively low investment, IO Manager gives the benefit of full system integration to new and existing customers. Customers can extend the system to suit their needs as their requirements grow. This ability to upscale and future proof, alongside the fact this one application will work with all of our software and systems, is extremely valuable.  Simplicity, extensibility and familiarity are key.”

Momenteel al geschikt voor:

De IO MANAGER software kan momenteel gebruikt worden voor het configureren van IO modules en verschillende AMETEK Land infrarood thermometers, pyrometers en warmtebeeldcamera’s, deze lijst zal verder worden uitgebreid zodat uiteindelijk alle Land Instruments infrarood thermometer systemen zijn geïntegreerd:

 • AMETEK Land Data Server software solutions (SPOT Viewer, SPOT Server, VividIR);
 • LIPS ARC/FTI-E V2.01.00 or greater;
 • LIPS NIR/NIR-B V2.01.00 or greater;
 • Asset Manager V1.1.1.2 or greater.

De ondersteunde IO modules zijn:

 • MOXA ioLogik E1214 – 6 relay outputs / 6 digital inputs
 • MOXA ioLogik E1240 – 8 analogue inputs (0 to 10 V or 4 to 20 mA via hardware links)
 • MOXA ioLogik E1241 – 4 analogue outputs (0 to 10 V or 4 to 20 mA via software configuration)