Fakkel Bewaking en Flare Monitoring

Flare monitoring of fakkel bewaking is slechts een van de applicaties waar warmtebeeldcamera’s kunnen worden toegepast. Steeds vaker wordt er geïnformeerd naar de mogelijkheden om de flare of fakkel te bewaken op of deze nog brandt en of er een goede verbranding plaatsvindt. Infrarood warmtebeeldcamera’s zijn ideaal voor deze toepassing, door hun hoge betrouwbaarheid ten opzichte van traditionele methoden en de mogelijkheid om op afstand en goed bereikbare locatie gemonteerd te worden.

Visueel vs Warmtebeeld

Onzichtbare FakkelHet uitvoeren van een visuele controle op de aanwezigheid van een vlam is geen optie, de vlam is simpelweg niet altijd met het blote oog zichtbaar. Wanneer het affakkelen wordt bewaakt met een ARC warmtebeeldcamera, wordt de warmte van deze onzichtbare vlam gemakkelijk gedetecteerd en kan deze bewaakt worden. Door het instellen van de “Flame Presence Indicator” en te koppelen aan uw systemen, wordt u vroegtijdig geïnformeerd of er een vlam aanwezig is op de affakkel installatie. Het ARC Flare Monitoring systeem kan zelfstandig werken, optioneel kan het thermografische beeld van de fakkel wel worden gevisualiseerd op een PC.

Betrouwbare Fakkel Bewaking

De LAND Instruments ARC warmtebeeldcamera maakt een nauwkeurige fakkel detectie mogelijk, zelfs bij volle zon blijft de vlam zichtbaar iets waarin de huidige CCTV-systemen onbetrouwbaar kunnen zijn. Het spectrale bereik maakt het mogelijk dat de ARC warmtebeeldcamera’s door luchtvochtigheid heen meten en kijken en zorgt voor nauwkeurige temperatuurmeting in de meest extreme weersomstandigheden.

Fakkel Bewaking Flare Stack Monitoring

 

Overzicht Fakkel Bewaking en Flare Stack Monitoring

 

flare monitoring system

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.