Aluminium Thermometer

Introductie SPOT AL EQS Aluminium Thermometer

Gebaseerd op de jarenlange ervaring van AMETEK LAND met accurate temperatuurmetingen door middel van System4 pyrometers (AET, AQT en AST) in de aluminium industrie, is er een nieuwe digitale infrarood aluminium thermometer ontwikkelt geschikt voor alle aluminium applicaties, de SPOT AL EQS.

Uitgerust met detectors voorzien van de laatste technieken gecombineerd met de meest geavanceerde data processing algoritmes specifiek voor de Aluminium Extrusion, Quench and Strip applicaties is een uiterst nauwkeurige en herleidbare pyrometer ontwikkeld geschikt voor de lage emissiviteit metingen in de aluminium industrie.

Aluminium Temperaturen van 200˚C tot 700 ˚C

 

SPOT AL EQS Thermometer

De SPOT thermometer serie is voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen om een spot temperatuur meting nauwkeuriger en eenvoudiger te maken dan ze ooit waren.
SPOT AL EQS infrarood thermometers beschikken over dezelfde uitgebreide communicatie mogelijkheden van de SPOT thermometer serie, ethernet TCP/IP, Modbus TCP, beeld weergave en een analoge 4…20mA/0…10V uitgang zijn standaard en beschikbaar voor verwerking in de PLC. De SPOT pyrometer is instelbaar en afleesbaar via het display op de sensor of op afstand in de controlekamer, web-server of datalogger software.

Aluminium Thermometer PLCSPOT AL EQS algoritmes zijn verbeterde versies van de huidige system4 AET,AQT en AST thermometers met extra parameters en uitgebreid ontwikkeld en getest in bestaande installaties. Algoritmes zijn beschikbaar voor de Extrusion, Quench en Strip metingen en kunnen worden bijgesteld, nieuwe legeringen kunnen worden toegevoegd via een eenvoudige interface.

De SPOT AL EQS past in de bestaande behuizing van de AET, AQT en AST system4 pyrometers waarmee deze systemen opgewaardeerd kunnen worden naar de nieuwste mogelijkheden.

Voordelen SPOT AL EQS Aluminium Thermometer

  • Specifieke Aluminium Algoritmes voor Extrusion, Quench en Strip
  • Lineaire signaalverwerking 4…20mA, Modbus TCP, Ethernet Protocollen
  • SPOT Software voor weergave en datalogging tot 40 pyrometers gelijktijdig
  • Volledige systeem integratie