machine onderhoud

NIR Borescope

Traditionele methodes van temperatuurmetingen zijn minder betrouwbaar

Traditionele meetmethodes, zoals het doen van visuele inspecties, het gebruik van een draagbare warmtebeeld camera of het gebruik van thermokoppels zijn inferieur aan de NIR Borescope. Visuele inspecties duren vaak uren en er zijn meerdere werknemers nodig om deze uit te voeren. Bovendien zijn deze inspecties niet zonder gevaar en zullen verschillende werknemers verschillende uitslagen krijgen doordat zij niet precies op dezelfde plek meten. Draagbare warmtebeeld camera’s zijn niet aan te raden bij het doen van warmtemetingen omdat nauwkeurige metingen niet kunnen worden gegarandeerd. Uitgaan van deze meetdata kan zorgen voor oververhitting en een inefficiënte manier van verbranden. Ten slotte vertonen thermokoppels vaak gebreken of wordt het contact verbroken tijdens het meten.

Continue warmtebeeld in ovens en fornuizen

De gebruiker krijgt een warmtebeeld op hoge resolutie waarmee een live temperatuurmeting uitgevoerd kan worden op elk punt van het beeld. Daarmee zijn er meer dan 324000 meetpunten. Er kunnen 7 dagen per week en 24 uur per dag beelden gemaakt worden en dit alles is aanzienlijk veiliger dan bij oudere methodes, daar er geen personeel nodig is dat dichtbij de warmtebron komt. De metingen kunnen uitgevoerd worden vanuit de controlekamer. Zuurstof-, gas- en glaslekken zijn eenvoudig op de beelden te zien en vooraf ingestelde alarmeringen kunnen de gebruiker direct waarschuwen als er een probleem is.

Specificaties van de NIR Borescope

De NIR Borescope kan meten tussen 600˚C en 1800˚C. De probe is leverbaar in verschillende lengtes tot 91,5 centimeter. De sensor heeft een 656 x 494 pixels grootte en heeft een verversingssnelheid van 30 frames per seconde. Bovendien weegt de NIR Borescope slechts 15 kilo en is daarmee dus eenvoudig te verplaatsen. Specifieke applicaties zijn onder meer reform tube furnaces, verbrandingsovens, glasovens, boilers, rotary kilns (draaiovens).

Kijk voor meer informatie over warmtebeelden in ovens en fornuizen op www.landinst.nl

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.