OQD Professional – Olie Kwaliteit Display

De OQD Professional ofwel het Professionele Olie Kwaliteit Sensor Display biedt de mogelijkheid om “real-time” informatie te geven over de olieconditie in reservoirs en machines. Het OQD PRO display kan de conditie en kwaliteit van meerdere sensoren weergeven op één enkele touchscreen display waarmee een totaal beeld ontstaat van de volledige installatie.

OQD-PRO Olie Kwaliteit DisplayOp de OQD PRO kunnen tot vier Olie Kwaliteit Sensoren (OQSx) worden aangesloten en kan alle data worden opgeslagen waarmee een trend wordt opgebouwd hoe de olie presteert. Tegelijkertijd, wordt de olie continue gemonitord en  zal ingeval van kritische afwijkingen direct een alarm kunnen worden geactiveerd waardoor onnodige schade en stilstand kan worden voorkomen.

Olie Kwaliteit Display

 • Flexibele Installatie – Stand-Alone of ingebouwd
 • Eenvoudig Overzicht – Gelijktijdig overzicht van 4 sensoren en de mogelijkheid om in te zoomen op 1 sensor voor meer informatie
 • Volledig Gecertificeerd – OQDp is volledig gecertificeerd naar internationale standaarden voor commerciële en industriële applicaties
 • Stevig en Robuust – een robuuste IP67 behuizing met rubber rand en industriële connectors zorgt voor betrouwbaarheid
 • Onafhankelijk Getest – heeft verschillende strenge onafhankelijke testen ondergaan om zeker te zijn van de prestaties onder alle omstandigheden

Voordelen van Olie Conditie Monitoring

Olie Kwaliteit Bewaking en Conditie Monitoring dragen bij in het verminderen van de operationele machinekosten en verhoogt de productiviteit en dat met een gemiddelde terugverdientijd van minder dan 6 maanden.

 • Verleng de onderhoudsinterval
  Onderhoudsschema’s zijn veelal gebaseerd op het aantal draaiuren en niet of het daadwerkelijk nodig is. Dit is een conservatieve onderhoudsmethode en resulteert in meer onderhoud dan nodig is. door een betrouwbare en accurate olie conditie bewaking kan de optimale onderhoudsinterval bepaald worden op basis van de machineconditie wat resulteert in verlenging van de onderhoudsinterval met 30% tot 50%.
 • Verminder slijtage en stilstand
  De eerste tekenen van slijtage of onverwachte gebeurtenissen zijn zichtbaar in onverwachte veranderingen van de olie conditie. Deze kunnen worden waargenomen met een olie kwaliteit sensor en direct een alarm geven wanneer de problemen ontstaan waardoor er direct maatregelen genomen kunnen worden. Lange termijn effect van het vroegtijdig verminderen van slijtage is de machine levensduur kan worden verlengd met wel 25%.
 • Verhoog productiviteit
  Machines die stilstaan, leveren geen geld op. De combinatie van het verlengen van de onderhoudsinterval en verminderen van de stilstand geeft al snel een verhoging van het rendement met 10% tot 20%.

Voorbeeld

Op een aardgas motor met een vaste onderhoudsinterval van 2000 uren werd een Tan Delta OQS (Oil Quality Sensor) gemonteerd. De resultaten waren als volgt:

 • Onderhoudsinterval werd verlengd tot 3216 wat een besparing opleverde op het jaarlijkse onderhoud van 4.3 naar 2.64 keer per jaar. Een onderhoudsbeurt kost € 2213 wat een directe besparing opleverde van € 3657 per jaar.
 • De gasmotor is 23 uur extra beschikbaar door minder onderhoud en stilstand, wat een extra winst oplevert van € 4600 per jaar.
 • Totale financiële voordeel per jaar € 8257, € 41285 over de verwachte levensduur van 5 jaar. Vergelijk dat me een totale investering van circa € 2500 en de return of investment is nog binnen de 4 maanden!