PARTICLE COUNTING - Online en Draagbaar

PARTICLE COUNTER – Online en Draagbaar

Met de introductie van de FS9V2 Particle Counter biedt FilterTechnik een geheel doorontwikkelde oplossing om online en draagbaar de oliereinheid te meten van olie en brandstof. de zelfvoorzienende koffer met deeltjesteller en verschillende opties is instaat om de oliekwaliteit of brandstofkwaliteit weer te geven in ISO, NAS of SAE. De koffer wordt compleet geleverd inclusief ingebouwd geheugen voor het opslaan van de meetdata, één LCD display voor alle informatie, eenvoudige bediening met slechts 4 knoppen, ingebouwde accu, pomp en een gecontroleerde debietregeling voor de beste meetresultaten. Hiermee is de Particle Counter geschikt voor het meten op elke locatie of in een laboratorium en biedt de direct volledig inzicht in de kwaliteit en conditie van oliën en brandstoffen.

Particle Counter Range

De door FilterTechnik ontwikkelde FS9V2 ParticlePal ISO reinheid deeltjesteller, is leverbaar in verschillende samenstellingen geschikt voor het meten van de oliekwaliteit of brandstof/dieselkwaliteit.

 • FS9V2 Particle Pal: ISO/NAS/SAE deeltjesteller voor olie en dieselbrandstof
 • FS9V2-RH Particle Pal: ISO/NAS/SAE deeltjesteller en % RH water detectie (waterabsorptie vermogen), alleen voor olie

Kosten effectief monitoren van dieselkwaliteit en oliekwaliteit 

De ParticlePal FS9V2 koffers zijn standaard voorzien van een LCD display welke onmiddellijk alle meetwaardes weergeeft van de aangesloten sensoren. Met het ingebouwde geheugen wordt de data worden opgeslagen en kan op een later moment eenvoudig worden uitgelezen met behulp van een USB aansluiting voor verdere verwerking. Wanneer direct aangesloten op een PC, kan tijdens de meting, de krachtige trend software de meetdata real-time weergeven in een duidelijke grafieken.

Oliekwaliteit en oliereinheid testen

In zowel hydraulische- als smeersystemen is het weten van het aantal vuildelen en de hoeveelheid water informatie een gegeven waarmee serieuze systeem stilstanden en componentschade kan worden voorkomen. Door het real-time meten van de oliereinheid, worden er de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om gevoelige componenten te beschermen. De oliekwaliteit kan direct getest worden vanuit het oliereservoir of in een actief hydraulisch systeem of vanuit een oliemonsterflesje dat eerder is genomen met behulp van de ingebouwde pomp. De oliereinheid koffers zijn optioneel leverbaar met een HP Hoge Druk adapter welke geschikt is tot een inlaatdruk van 350 bar.

Brandstofkwaliteit testen

De standaard Particle Pal FS9V2 is geschikt voor het meten van vaste vervuiling in diesel brandstoffen. Resultaten worden weergegeven volgens de ISO 4406 code, de reinheidscode die inmiddels is overgenomen door de dieselmarkt als de standaard om weer te geven hoe schoon de brandstof is, voor dieselbrandstof wordt een minimum van ISO 18/16/13 aangehouden. De Particle Counter is ideaal om direct vanuit een bulktank, monsterfles of uit draaiend systeem een analyse te doen. Daarnaast is deze koffer leverbaar met een density sensor die de kleinste veranderingen in de brandstof waarneemt, iets wat veelvuldig kan voorkomen wanneer de brandstof wordt vermengd met water of kerosine.

Kenmerken van de FS9V2 Particle Counter:

 • Voorzien van de nieuwste laser telling technologie
 • Een enkele LCD display voor alle sensoren
 • Ingebouwd geheugen voor opslag
 • Real time weergave van grafieken via software
 • USB aansluiting voor data overdracht
 • Oplaadbare batterij tot 6 uur continue gebruik

Voordelen van de ParticlePal:

 • Live en direct inzicht in de vervuiling (ISO, NAS en SAE)
 • Compacte, unit met stevige behuizing
 • Zelfvoorzienend met geïntegreerde pomp
 • Monstername direct ui reservoir of uit werkend systeem tot 350Bar
 • Accuraat, herhaalbaar en consistente resultaten
 • Ideaal onderzoekgereedschap voor in het veld of laboratorium