Fluitec Ruler View

RULER View

De RULER View™ levert kritische informatie over de gezondheid van uw smeermiddel en geeft u de resterende levensduur ofwel Remaining Usefule Life Evaluation Routine van een olie.

Ontdek eerder oxidatie

De RULER View™ levert een volledig inzicht in de gezondheid en nog aanwezige antioxidanten additieven waarmee u een duidelijk beeld krijgt van de gezondheid van uw smeermiddel. Deze technologie is een belangrijk onderdeel voor een effectief condition based maintenance onderhoudsprogramma.

In het verleden werd met behulp van indirecte meetmethodes gekeken naar de oxidatie van een smeermiddel. Testen zoals de RPVOT (ASTM D2272) meten de oxidatie stabiliteit van een vloeistof ten opzichte van het afgeleide antioxidant niveau. Deze techniek is aantoonbaar minder effectief bij de hedendaagse complex geformuleerde hydro-treaded smeermiddelen met nieuwe type antioxidanten. Andere technieken om direct de antioxidanten te meten zoals infrarood analyse (FTIR) geven vaak niet het volledige inzicht. FTIR interpretatie is complex en sommige additieven componenten verbergen de kritische antioxidatiegebieden.

Oxidatie degradeert olie en veroorzaakt storingen

Alle oliën zijn onderhevig aan oxidatie. In vele applicaties zoals; turbines, hydrauliek, compressoren en luchtvaart, is oxidatie de hoofdoorzaak van storingen. In deze applicaties zijn de belangrijkste additieven antioxidanten. De gepatenteerde Fluitec RULER View™ gebruikt een Lineair bewegende Voltammetrie om snel en accuraat de actieve antioxidanten te meten in smeermiddelen en een trend op te bouwen over de uitputting van deze kritische additieven. Met behulp van deze gegevens, krijgt men inzicht hoe lang het smeermiddel nog kan worden gebruikt. Dit noemen we ook wel de resterende levensduur van de olie (RUL – Remaining Usefull Life).

Door de industrie erkend

RULER ASTMWees gerust, de RULER™ technologie wordt al ruim 15 jaar erkend door de industrie en steeds meer onderschreven als de juiste test methode voor additieven. Inmiddels zijn er vier ASTM standaarden geschreven rondom de werking van de RULER™  (ASTM D7590, D6971, D6810 and D7527) als ook de industriële richtlijnen (DASTM4378 D6244 en DIN – VGB M416).

Grote fabrikanten zoals Siemens en GE adviseren de RULER als onderdeel van het conditionering monitoring programma. Daarnaast gebruiken bijna alle olie en additieven fabrikanten de RULER™ technologie zowel voor conditie monitoring als onderzoek gereedschap om meer inzicht te krijgen in hun smeermiddel formules.

RULER View™ is comfortabel

De RULER View™ heeft een helder 7″ beeldscherm welke goed leesbaar is ook in de volle zon. Het ontwerp wordt beschermd door een magnesium-legering behuizing en stevig Corning Gorilla Glass. De Ruler View™ voldoet aan de IP 67 standaarden en beidt bescherming tegen stoffige omgevingen en tot 1 meter water.

Specificaties

  • Microfoon maakt het mogelijk om relevante informatie te dicteren in plaats van te typen
  • Ingebouwde 5 megapixel camera kan foto’s maken van het MPC membraam (Membrane Patch Colorimetry, ASTM D7843) om de varnish potentie aan te geven
  • Ingebouwde rapport template met de mogelijkheid voor integratie van de MPC membraam foto en opmerkingen
  • Razend snelle, Windows 7 OS tablet met Intel® Atom™ E660T processor
  • USB 2.0 poort, ZigBee® draadloze en Bluetooth aansluitingen maken het mogelijk om de RULER View™ aan te sluiten op bijvoorbeeld printers, geheugensticks, muis, etc.
  • Geïntegreerde RDMS 3.0 software biedt de mogelijkheid om alle analyses en rapportage te maken direct op de RULER™ Tablet
  • WLAN 802.11 a/b/g/n levert internet toegang met de mogelijkheid tot het downloaden van software updates en support

RULER icons