SPOT pyrometer

Uitbreiding SPOT pyrometer

De System5 SPOT pyrometer serie van LAND Ametek is uitgebreid met maar liefst twee nieuwe pyrometers.

R210 SPOT pyrometer

De eerste is de SPOT R210. Deze pyrometer heeft 5 (!) verschillende meetstanden waardoor deze pyrometer zeer geschikt is voor industrieën waarbij gewerkt wordt met meerdere of verschillende soorten materiaal. De 5 verschillende meetstanden meten met verschillende golflengtes en verschillende temperaturen. Wanneer een ander materiaal gemeten moet worden, is het daarmee dus slechts een kwestie van het veranderen van de stand.

M210 SPOT pyrometer

De tweede nieuwe aanwinst is de SPOT M210. Deze pyrometer is uitermate geschikt voor het meten van metalen waarbij de emissiefactor laag of onzeker is, omdat deze pyrometer meet met een korte golflengte van 2.3µm, bij temperaturen tussen de 50 en 1100 ˚C.

De System5 SPOT pyrometers van Land Ametek staan erom bekend dat zij gebruiksvriendelijk ontworpen zijn. Alle mogelijke functies werken via dezelfde sensor, waardoor de pyrometers zeer gevarieerde toepassingen hebben. Zo kunnen ze gebruikt worden in de cementindustrie, maar ook in de staal- of metaalindustrie. Deze sensoren worden bovendien beschermt met een saffier beschermingslens, zodat de sensor beschermd is tegen krassen, hitte, zuren en oplossingen. De pyrometers hebben verschillende interfaces (zowel analoog als digitaal) en zijn daarnaast voorzien van een ingebouwde web-server waardoor de pyrometer afgelezen en ingesteld kan worden via elke web-browser via een ethernetconnectie. De System5 SPOT pyrometers hebben een geïntegreerd toetsenbord en scherm, waardoor instellingen eenvoudig uitgevoerd kunnen worden door één persoon. Solinas Benelux is blij met deze toevoegingen aan de productlijn van Land Ametek.

Meer informatie, kijk op www.landinst.nl of de SPOT pyrometer website

SPOT pyrometer Datasheet

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.