machine onderhoud

UKAS kalibratie Land Instruments

De afgelopen vier en een halve decennia heeft het laboratorium van Land Instruments temperatuur kalibraties uitgevoerd voor bedrijven en fabrieken op het gebied van glas, staal, ruimtevaarttechniek, defensie, voedsel en auto’s. Het laboratorium is geaccrediteerd door de UKAS, de United Kingdom Accreditation Service. UKAS is het enige orgaan dat laboratoria in Groot-Brittannië mag accrediteren. Een UKAS accreditatie geeft aan dat een laboratorium zeer bekwaam is en bovendien hoge kwaliteit biedt volgens internationale standaarden.

Land Instruments kalibratie laboratorium houdt zich bezig met herleidbare kalibratie van infrarood thermometers met een bereik van -10˚C tot wel 2500 ˚C. Het laboratorium is gecertificeerd voor de hoogste nauwkeurigheid , op het National Physics Laboratory na, voor kalibratie temperaturen boven 500˚C. Land Instruments wordt hierdoor erkend als leider op dit gebied.

Veel professionals uit industrieën, die werken met hoge temperaturen, vertrouwen het UKAS laboratorium van Land Instruments. Dit is niet alleen het geval als het gaat om instrumentatie van Land Instruments zelf, maar ook als het gaat om instrumentatie van andere merken of bedrijven.

Het laboratorium verzorgt bovendien een herinneringservice, die aangeeft wanneer de temperatuursensoren, contactloze infrarood pyrometers, warmtebeeldcamera’s en andere kalibratiebronnen van de klant, toe zijn aan kalibratie of her-kalibratie.

Mick Broughton is manager van het UKAS laboratorium van Land Instruments. Hij zegt: “Het is fantastisch dat wij ons 45-jarig jubileum kunnen vieren! We hebben een grote groep klanten voor wie wij al 30 jaar werken. Zij erkennen de waarde van het samenwerken met een door UKAS geaccrediteerd laboratorium dat werkt volgens de hoogste internationale standaarden. Voor bedrijven die ervoor kiezen om hun infrarood temperatuurmeetapparatuur door ons te laten kalibreren betekent het, dat dat gedeelte van de productcontrole herleidbaar is en dat verlaagt risico’s en geeft veel rust.” Mick voegt daar aan toe: “het is belangrijk voor alle processen die afhangen van accurate temperatuurmetingen, dat de instrumentatie periodiek gekalibreerd wordt om de hoogste kwaliteitsstandaarden te kunnen garanderen.” (vert. red.)

Het laboratorium van Land Instruments wordt geleid door zeer ervaren personeel waarvan een groot deel al meer dan 30 jaar ervaring heeft. Klanten van het laboratorium zijn onder andere gerenommeerde leiders in hun vakgebied als Rolls Royce en General Electric. Ook de meerderheid van andere UKAS geaccrediteerde kalibreerfaciliteiten vertrouwen op de herleidbare certificaten voor kalibratiebronnen van Land Instruments. Vanwege de decennialange samenwerking met het National Physics Laboratory heeft Land Instruments een ruime ervaring opgedaan op het gebied van contactloze temperatuurmetingen.

Daarnaast heeft Land Instruments een Consulting Service welke adviseert in de beste methode om de herleidbaarheid van de temperatuurmeting op niveau te houden en het bepalen van de juiste emissiefactor instelling.

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.