Anti Statisch Pleat oliefilter

Solinas heeft nu ook de zogenaamde Anti Statisch Pleat filters (ASP filters) van Schroeder Industries in zijn assortiment. Deze filters combineren de bewezen Excellement technologie met de Anti Statisch Pleat technologie.

Oudere machines maken veelal gebruik van een oudere basis olie, type I. Dit type olie wordt minder vaak toegepast omdat deze olie aromaten bevatten die giftig zijn en daardoor niet meer binnen de huidige, internationale milieueisen vallen. De oliën die tegenwoordig vaker worden gebruikt zijn hydraulische oliën en smeringen, types II en IV. Deze oliën worden geproduceerd met de nodige toevoegingen waardoor zij niet langer giftig zijn en vrij zijn van zware metalen. Deze type oliën zijn minder belastend voor het milieu. Echter, juist omdat de oliën vrij zijn van zware metalen hebben zij een lagere elektrische geleidbaarheid. Wanneer deze olie door een hydraulisch systeem stroomt, kan er elektrostatische lading ontstaan. Bovendien zorgt vervuiling van de olie voor een verhoogde stromingsweerstand wat zorgt voor hogere spanning. En ook de temperatuur van de olie heeft invloed op het ontstaan van elektrostatische lading. Immers; bij een lagere temperatuur is er eerder kans op hogere spanning. Door deze elektrostatische lading kunnen vonkjes ontstaan en in het ergste geval kan dit resulteren tot kleine explosies in het reservoir die de hydraulische componenten aanzienlijk kunnen beschadigen.

De ASP filters van Schroeder Industries voorkomen deze problemen en kunnen de elektrostatische ontladingen sterk verminderen of zelfs wegnemen. Deze ASP filters combineren de technieken van de huidige Excellement filters van Schroeder met de Anti Statisch Pleat technologie waardoor de filters een oplossing bieden voor de elektrische ontlading en gelijkertijd hoogwaardig filtreren voor 3, 5 en 10 µm, gelijk aan de uitgebreide Excellement filterelementen.

In tegenstelling tot andere hydraulische filters is het principe van dit filter niet mechanisch, maar chemisch. Wanneer de olie door het filter stroomt worden de fenolen en amines – de twee voornaamste oorzaken van olieveroudering – opgenomen door het filter, waardoor een langere levensduur van de olie kan worden gegarandeerd.  De ASP filters verlengen de levensduur van zowel de olie als het filter, voorkomen beschadigingen van de machineonderdelen en gaan de ontwikkeling van “Sludge” tegen. De filters zijn bijzonder geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld smeersystemen, spuitgietmachines, energiecentrales en papierfabrieken. Deze filters zijn al enige tijd beschikbaar en zijn nu ook verkrijgbaar via de webshop van Solinas: Machinedokter

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.