GeoSeal – bescherm uw After Sales Markt

Wist u dat er momenteel meer dan 180 filterleveranciers zijn die alternatieve filterelementen produceren, veelal goedkope imitaties van filterelementen van gerenommeerde fabrikanten zoals Schroeder Industries?

Veel te vaak zien wij dat de beslissing van klanten uitsluitend gebaseerd is op basis van de aankoopprijs van het filterelement.
Alleen wordt men vaak zeer teleurgesteld door de slechte filtratie resultaten van deze goedkope imitatie elementen.
Vaak wordt dan bij slechte resultaten de de vinger gewezen naar de fabrikant van het filterhuis en wordt niet gekeken naar het imitatie filterelement!

GeoSeal is een nieuw gepatenteerd filterelement van Schroeder Industries welke een unieke oplossing biedt voor OEM’s om de vervangingselementen te blijven verkopen zodat de machine optimaal blijft presteren op het niveau zoals deze oorspronkelijk is afgeleverd.

Het GeoSeal idee is briljant eenvoudig:

De afdichting tussen filterelement en filterhuis heeft een andere vorm gekregen dan de standaard cirkelvormige afdichting. Dit gepatenteerde ontwerp, biedt u de zekerheid dat de klant naar u terugkomt om een nieuw filterelement te bestellen en dat altijd het juiste type filterelement wordt gebruikt. Kortom het verhoogt uw omzet en zekerheden

GeoSeal Custom Label

De nieuwe GeoSeal filterelementen zijn ook verkrijgbaar met een Custom Label en Custom Artikelnummer.

Dit geeft u nog meer zekerheid dat Uw klanten en eind afnemers bij U terugkomen voor het juiste type filterelement met de juiste specificaties en de juiste eigenschappen.

Heeft u interesse neemt u dan gerust contact met ons op, wij maken graag een afspraak bij u.

GeoSeal Filter elementen voorzien van Excel-ZPlus

GeoSeal Excel-ZPlus® Diagram

De GeoSeal filterelementen worden standaard voorzien van het nieuwste filtermedium van Schroeder Industries, 

Het Excel-ZPlus medium, beschikt over een hogere vuilvangst capaciteit, lagere drukval en een nog hogere beta stabiliteit dan het oorsponkelijke Z-medium. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Filterelementen Vergelijken

Wanneer er een alternatief filterelement gezocht wordt voor een bestaande applicatie wordt veelal enkel of het element zal passen. Om een goede afweging te maken is het belangrijk om alle specificaties te vergelijken van het element. Om geen appels met peren te vergelijken kunt u kijken naar:

  • Efficincy – “Beta Ratio” geeft aan hoe effectief het filterelement werkt, hoe hoger de Beta, hoe efficiënter het filterelement. Een hogere efficincy resulteert in een schonere olie, betere bescherming van de componenten, minder stilstand voor reparaties en lagere onderhoudskosten.
  • Beta Stability – geeft weer hoe stabiel en efficiënt het filterelement is met een dynamische belasting door verschillende debieten en bijvoorbeeld een koude start (hogere viscositeit)
  • Dirt Hold Capacity – Vuilvangst capaciteit, hoeveel gram vuil kan het filterelementen opvangen voordat de Delta P te hoog wordt en het element vervangen moet worden. Een hogere vuilvangst capaciteit zorgt ervoor dat het filterelement minder vaak vervangen hoeft te worden wordt zorgt voor minder stilstand en een hogere productiecapaciteit. Wanneer van de te vergelijken filterelementen de Dirt Hold Capacity bekend is, kunt u de prijs delen door het aantal gram en ziet u wat het element kost per opgevangen hoeveelheid.
  • Pressure Drop vs Flow – elk filter en filterhuis zorgt voor een drukval, wanneer het filterelement een hogere drukval heeft, zal de bypass klep van het filterhuis eerder opengaan waardoor de vervuilingsindicator op het filterhuis zal uitslaan en het element vervangen moet worden. Hoe vaker een filterelement vervangen dient te worden, hoe meer stilstand en hoe minder productietijd.