machine onderhoud

In-Line ICF Dieselfilter

Al jarenlang is Solinas Benelux leverancier van de productlijn van Schroeder Industries. Solinas Benelux is dan ook trots om aan haar productpakket een nieuw In-line Bulk Fuel Coalescing dieselfilter (ICF)  toe te voegen van Schroeder Industries. Dit ICF dieselfilter is speciaal ontworpen om water uit ultra laagzwavelige diesel en biodiesel te filtreren.

ICF dieselfilter beschermt tegen water

Het ICF dieselfilter is een tweede generatiefilter. Het kan 60 liter per minuut verwerken en bestaat uit een drie-fase deeltjes en brandstof/water scheidende media technologie waarop een patent is. Het filter is ontworpen om het water uit ultra laagzwavelige diesel en biodiesel dat in brandstoftanks bewaard wordt te filtreren. Daarnaast is het geschikt voor gebruik bij “single-pass” brandstofpompen, of bij reinigingen en continue onderhouden van reservoirs waarbij de olie meerdere malen door het filter gaat. Het ICF filter beschermt de EURO 5 en EURO 6 onderdelen tegen schades die kunnen ontstaan door deeltjes- en watervervuiling, welke bijvoorbeeld ontstaan tijdens het verpompen van de diesel uit de tank naar de machine.

Water in brandstofsystemen kan leiden tot het platleggen van vitale onderdelen van de motor vanwege verminderde smeringkwaliteit. Water in bulk tanks zorgt voor roest en bacteriegroei. Dit kan zorgen voor verstopte filters, wat leidt tot brandstofsystemen die volledig vervuild raken. Het ICF dieselfilter lost dit probleem op doordat het gebruikers in staat stelt om de specificaties op het gebied van water- en deeltjesvervuiling van het injectiesysteem, te behalen of zelfs te overschrijden!

Voor meer informatie over dit Bulk Fuel Coalescing filter van Schroeder Industries kunt u contact opnemen met Solinas.

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.