MFDBC Mobiele Filtratieunit

MFDBC Mobiele Filtratieunit

Schroeder Industries introduceert de Mobiele Filtratieunit MFDBC


Nieuw in de productlijn van Solinas Benelux is de mobiele filtratieunit MFDBC van Schroeder Industries. De verplaatsbare bypass filtratieunit bevat twee GH elementen van Schroeder Industries, een olieopvangbak en een D10 bar indicator die precies aangeeft wanneer het tijd is de elementen te vervangen. De totale unit weegt 46,3 kilo en is zeer eenvoudig te gebruiken. Het filtratiesysteem MFDBC is daarmee een zeer economische keuze en een welkome aanvulling aan de productlijn van Solinas Benelux!   

Deze mobiele filtratieunit werkt op 220 Volt/50 Hertz en is geschikt voor alle hydraulische systemen. Het systeem kan gebruikt worden voor het reinigen van vele bestaande systemen maar is ook uitermate geschikt voor het leegpompen systemen of het voorreinigen van de olie. De filterelementen zijn van bovenuit vervangbaar Hierdoor wordt olie verspilling geminimaliseerd.

De MFDBC mobiele filtratieunit is een bypass filtratieunit en stelt u in staat zowel deeltjesvervuiling als watervervuiling te verwijderen uit de olie tot 3 micron met de Excellement Z-filterelementen met een snelheid van 38 liter per minuut. Het MFDBC mobiele filtratiesysteem filtert de olie door middel van twee vervangbare GH elementen van Schroeder Industries waardoor dit systeem niet alleen economischer, maar ook beter reinigt dan spin-on filtersystemen.

Het gebruik van een mobiele filtratieunit, levert kostenbesparing wanneer deze periodiek aangesloten wordt. Het aansluiten van een mobiele filtratieunit is een goedkopere oplossing dan het vervangen van de olie waarbij ook nog eens de nodige arbeidsuren bij komen kijken. De verplaatsbare filtratieunit, is eenvoudig aan te sluiten op op meerdere systemen en hiermee multi functioneel inzetbaar.