OILPAS, visualiseer deeltjestelling

Online particle counters, geven helaas regelmatig een vertroebelde uitlezing door aanwezig water, gas en/of lucht in de olie waardoor reinheidsklasse te hoog worden weergegeven. Met de komst van de OILPAS is hier een oplossing voor gevonden.

OilPasDe oplossing
De OILPAS is uitgerust met een optische sensor welke een dunne vloeistoffilm meet. Hierdoor zijn deeltjes van 1µm tot 300 µm diameter, water en gasbellen te onderscheiden en te tellen en wordt voorkomen dat water, gas of lucht wordt geteld als zijnde vervuiling. Uitgebreide herkenningsalgoritmen in de software, herkend automatisch vuildeeltjes en kan deze tellen en onderscheiden aan de hand van vele karakteristieken. Door de beperkte omvang en eenvoudige bediening is de OILPAS zeer veelzijdig in te zetten voor het analyseren van oliën en geschikt voor laboratoriumanalyse als “online” op een machine.

Software Algoritme
Het softwarepakket visualiseert de gemaakte foto, het beeld en de evaluatie ervan.
Vastleggen – Achtergrond berekening en compensatie berekening van reeds aanwezige deeltjes.
Herkenning – De verschillende eigenschappen worden berekend voor alle herkende deeltjes. Naast optische eigenschappen zoals bijvoorbeeld contrast en scherpte worden vormeigenschappen berekend, zoals oppervlak, stevigheid of excentriciteit.
Karakterisering – De deeltjes worden gekarakteriseerd en gesorteerd met naar hun eigenschappen en onderverdeeld in verschillende grootte of vormen. Luchtbellen of onduidelijke vervuiling wordt onderscheiden van slijtage deeltjes. Al naar behoefte van de gebruiker, kunnen de resultaten van de evaluatie van meerdere metingen worden weergegeven als statistische verdeling, tijd verdeling of als een combinatie van beide.

OilPas Picture 1 OilPas Picture 3 OilPas Picture 2

Voor de vele kritische machines zijn de hoeveelheid en de grootte van de slijtagedeeltjes belangrijke indicatoren voor het registreren van de reinheid van de gebruikte oliën, volgens ISO 4406:1999, NAS 1638 en/of SAE AS 4059. Toezicht op slijtagedeeltjes in olie tijdens de normale werking van de machine, geeft de behoefte weer van onderhoud of deze uit te stellen en nog belangrijker om plotselinge uitval van de machine te voorkomen. De nieuwste “online” deeltjesteller van OILPAS maakt het mogelijk om altijd “real-time” de conditie van het systeem direct en compleet in kaart te brengen.

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.