Perma Smeerunits

Perma-Tec Automatische Vetsmering

Perma Automatische Vetsmering zijn geschikt voor enkelpunts- en meerpuntssmeersystemen voor diverse toepassingen. De multi-gepatenteerde perma producten worden wereldwijd
miljoenen keren gebruikt in alle sectoren, waar ze betrouwbaar dienst doen. perma is de specialist voor automatische smering en overtuigt met prestaties, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Hierdoor zijn wij ook bijzonder trots dat wij Perma-Tec GmbH & Co. KG als nieuwe partner van Solinas Benelux kunnen presenteren.

Solinas Benelux is de Nederlandse partner van Perma-Tec GmbH & Co. KG automatische vetsmering

 

  • perma helpt tot 55 % te voorkomen dat de wentellagers uitvallen
  • perma verlaagt de kosten tot 25 %
  • perma verlaagt het risico op ongevallen tot 90 %
  • perma is een gecertificeerd milieumanagementsysteem

 

Handmatige vetsmering vs automatische vetsmering

Perma Automatische Vetsmering SmeerintervalDe levensduur van wentel- en glijlagers kan aanzienlijk worden verlengd als het juiste smeermiddel met korte tussenpozen en in de juiste hoeveelheid aan het smeerpunt wordt afgegeven. Met handmatige smering met een vetspuit kunnen de smeerintervallen meestal door een gebrek aan capaciteit of tijd niet worden nageleefd, wat vaak leidt tot vroegtijdige slijtage en defecte lagers. Automatische smeersystemen geven het smeermiddel in kleine hoeveelheden continu af aan de smeerpunten gedurende een vooraf ingestelde periode of per puls. Dit zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid smeermiddel aan de lager wordt afgegeven.

Meerpuntssmeersystemen

perma PRO LINE automatische vetsmeringperma PRO LINE zijn flexibele meerpuntssmeersystemen voor lineaire geleidingen. De smeermiddelafgifte kan precies worden aangepast aan de specificaties van de fabrikant voor de bedoelde toepassing. De hoeveelheid smeermiddel en de nasmering interval kan flexibel worden ingesteld voor elk van de zes afgiftepunten. De PRO LC wordt met 250 of 500 cm³ vet gevuld. Door de hoge drukopbouw is montage op afstand mogelijk via een slang tot 5 meter per afgiftepunt. Dit zorgt ervoor dat alle aangesloten smeerpunten daadwerkelijk gesmeerd worden en maakt tegelijkertijd een veilige smering mogelijk tijdens de werking van de installatie..
Datasheet perma PRO LINE


perma PRO automatische vetsmeringperma PRO MP6 is als onafhankelijk, batterij gedreven meerpuntssmeersysteem of als perma PRO C MP-6 met externe voeding (PLC- of machinegestuurd) leverbaar. Per smeerpunt is de hoeveelheid afgifte smeervet in te stellen van één dag tot 24 maanden wordt 250 of 500 cm³ smeermiddel via maximaal zes afgiftepunten afgegeven aan de smeerpunten. Door de druk-opbouw in de MP-6 verdeler van max. 25 bar wordt het smeermiddel ook bij gebruik van een slang van maximaal 5 m per smeerpunt gelijkmatig en nauwkeurig de juiste hoeveelheid verdeeld..
Datasheet perma PRO


perma ECOSYperma ECOSY is een meerpuntssmeersysteem en kan maximaal 6 smeerpunten individueel voorzien van een vooraf ingestelde hoeveelheid olie. De machineafhankelijke besturing van de perma ECOSY maakt een tijd-, sensor- of impulswerking mogelijk en kan daarmee aan verschillende eisen worden aangepast. De smeerpomp en besturing zijn geïntegreerd in een kunststof tank van 7 liter die door de gebruiker gevuld wordt met olie. De hogedrukpomp van perma ECOSY maakt het smeren mogelijk van smeerpunten tot 10 meter afstand bijv. in moeilijk toegankelijke en vervuilde omgevingen..
Datasheet perma ECOSY

Enkelpuntssmeersystemen

perma STAR VARIO automatische vetsmeringperma STAR VARIO werkt volledig automatisch, temperatuur- en drukonafhankelijk en heeft een uiterst nauwkeurig doseringsgedrag. Het systeem bestaat uit een elektromechanische aandrijving, een LC met 60, 120 of 250 cm³ smeermiddel en een batterijset. De gewenste afgifteduur en LC-grootte wordt eenvoudig geselecteerd met de instelknop en is direct op het LCD-scherm zichtbaar. De huidige bedrijfstoestand wordt aangegeven door rondom zichtbare LED-signalen (rood/groen) en door het LCD-scherm. De LED-signalen zijn ook van een afstand herkenbaar.
Datasheet perma STAR VARIO


perma STAR CONTROL automatische vetsmeringperma STAR CONTROL via de aansluitkabel van externe voeding voorzien. Bovendien kan de bedrijfsstatus via deze aansluiting naar een PLC worden overgebracht. De twee geïntegreerde bedrijfsmodi TIME en IMPULSE maken een flexibel gebruik mogelijk. In de TIME-modus smeert het systeem al naar gelang het aantal bedrijfsuren. In de IMPULSE-modus wordt een nauwkeurig ingestelde hoeveelheid smeermiddel afgegeven zodra het systeem is aangesloten op de voeding. De perma STAR CONTROL bestaat uit een elektromechanische aandrijving en een LC met 60, 120 of 250 cm³ smeermiddel. Bij de aansturing wordt de gewenste modus ingesteld. De smering verloopt nauwkeurig, temperatuuronafhankelijk en bij maximaal 6 bar tegendruk.
Datasheet perma STAR CONTROL


perma NOVA automatische vetsmeringperma NOVA is voor alle toepassingen tussen -20 °C en +60 °C inzetbaar. Via de instelknop op de NOVA besturingseenheid kan een afgifteduur van 1 tot 12 maanden worden ingevoerd. Vervolgens berekent de besturingseenheid, rekening houdend met de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid gas die nodig is voor een constante en veilige afgifte. perma NOVA bestaat uit een herbruikbare besturingseenheid, een NOVA LC gevuld met vet of olie en een beschermkap. De NOVA LC is verkrijgbaar in de maten 65 en 125 cm³.
Datasheet perma NOVA


perma CLASSIC automatische vetsmeringperma CLASSIC en perma FUTURA zijn in alle toepassingen met omgevingstemperaturen van 0 tot +40 °C te gebruiken. Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden wordt een smeermiddelvolume van 120 cm³ in 1, 3, 6 of 12 maanden afgegeven. De betrouwbare werking is gebaseerd op een elektrochemische reactie. De activeerschroef wordt in het smeersysteem geschroefd en het oogje wordt verwijderd. De gasgenerator genereert een druk van max. 4 bar, die de zuiger naar voren beweegt en smeermiddel naar het smeerpunt brengt.
Datasheet perma CLASSIC & FUTURA


perma FLEX automatische vetsmeringperma FLEX is een compact, direct bruikbaar smeersysteem, dat wordt geleverd als complete eenheid. Het kan gebruikt worden in diverse toepassingen tussen -20 °C en 60° C. Bovendien is de afgifteduur vrij te kiezen tussen 1 en 12 maanden. Via een elektronisch gestuurde chemische reactie wordt de vereiste druk opgebouwd. Het smeerpunt wordt continu op basis van de ingestelde afgifteduur van schoon smeermiddel voorzien. perma FLEX is verkrijgbaar in de maten 60 en 125 cm³.
Datasheet perma FLEX


 

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.