Verwijder water uit olie!

Een Kleenoil Bypass Filter systeem verwijdert water uit olie door middel van een bypass oliestroom waarbij de olie door de hoge dichtheid filter cartridges stroomt.
Op lage snelheid worden, via deze bypass, vervuilde deeltjes uit de olie verwijderd tot 1 micron. Een Kleenoil Bypass filtatieunit verwijdert water uit olie tot 99,95%. Met het verwijderen van water uit olie en de vuildeeltjes, wordt slijtage van de machine sterk verminderd en wordt de levensduur van de olie verlengd.

De filters van de Kleenoil Bypass Filtersystemen maken gebruik van een cellulose filtermedium dat niet alleen tot 1 micron (of zelfs minder) filtreert, maar dat ook het water absorbeert en verwijdert uit olie dat kan ontstaan door condensatie of via het verbrandingsproces. Het absorberen van dit water gaat corrosie, oxidatie en waterstof-cracking tegen.

Water in olie kan de levensduur van de olie verkorten met 80%.

De Kleenoil Bypass Filter systemen filteren op lage snelheid kleine hoeveelheden tegelijkertijd, om op deze manier de druk van de hoofdstroom niet te beïnvloeden. Deze kleine hoeveelheden worden, via de bypass-lus, langzaam en nauwkeurig gereinigd terwijl het Full Flow filter in werking blijft.

De MS2 Filtratie Unit van Kleenoil, is een voorbeeld van zo’n dieptefiltratie bypass-systeem. De MS2 Filtratie Unit heeft een verhoogde capaciteit. Deze unit is gemakkelijk aan machines aan te sluiten en bevat twee Super Duty Kleenoil Filters (KU85) die met een MONO pomp vloeistoffen (olie, smeermiddel of diesel) ontdoet van vuildeeltjes en water.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het verwijderen van water uit olie, Kleenoil Bypass filtratieunits zijn te vinden in onze webshop.

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.