Machine Onderhoud Magazine 201603

Machinery Lubrication 2016 03

Het vakblad Machinery Lubrication is een uitgave van Noria Corporation. Noria helpt sinds 1997 de industrie om de machine betrouwbaarheid (reliability) te verhogen door “Best Practice” oplossingen, consulting diensten, boeken, video’s en trainingen. Door het verhogen van de smeertechnische kennis van Maintenance Supervisor, Relaibility Manager tot aan de Lubrication Engineer kunnen kosten worden bespaard op onderhoud.

Machinery Lubrication, achtergrond verhalen, informatie en ontwikkelingen

 

Root Cause Analyses - Bewezen methodes om de Oorzaak van Machine Storingen te ontdekkenRoot Cause Analyses – Bewezen methodes om de Oorzaak van Machine Storingen te ontdekken

Machine storingen zijn de nachtmerrie van elke onderhoudsafdeling, het achterhalen van de oorzaak van een storing kan nogal moeilijk zijn.
De besproken machinestoringen in dit artikel waren niet snel oplost en waren kostbaar in mankracht, materieel en stilstand. De oorzaken werden vanuit verschillende perspectieven benaderd en onderzocht zonder resultaat. De systematische aanpak als ook de resultaten die werden bereikt bij deze drie voorbeelden geven een idee hoe u storingen kunt traceren in vergelijkbare applicaties….

Lees Verder >>>


Problemen Oplossen en Begrijp in Hydrostatische SystemenProblemen Oplossen en Begrijp in Hydrostatische Systemen

Hydrostatische aandrijvingen worden in een verscheidenheid van applicaties en industrieën gebruikt. Soms worden Hydrostatische systemen ook wel Hydrostatische Transmissies genoemd. Veelal worden hydraulische motoren ingezet wanneer voor de aandrijving, verschillende snelheden en richtingen gebruikelijk zijn. Voorkomende applicaties zijn transportbanden, graafmachines, mobiele voertuigen, centrifuges, chemische reinigers, etc. Hydrostatische motoren behoren tot een van de minst begrepen systemen doordat the componenten zich op of in de hydrostatische pomp bevinden…

Lees Verder >>>


Hoe moet je een Olierapport lezen

Hoe moet je een Olierapport lezen

Hoe een olieanalyse wordt geïnterpreteerd is cruciaal voor het nemen van beslissingen voor het preventief onderhoud. Iemand in uw organisatie die de analyse bekijkt ten opzichte van de omgevingsfactoren is essentieel. Deze kennis kan eenvoudig worden ontwikkeld met een minimale investering in training en certificering. Dit artikel beschrijft de fundamenten voor olie analyses en hoe de olie rapporten geïnterpreteerd kunnen worden.

Lees Verder >>>


Maak de stap naar ProActief Onderhoud

Maak de stap naar ProActief Onderhoud

Wat is reactief onderhoud en hoe weet je of jouw bedrijf zo werkt? Veel mensen verbergen reactief onderhoud en noemen het iets wat het niet is, maar wanneer je een van de volgende vragen eerlijke beantwoord met “JA”, dan zit je waarschijnlijk vast in een reactieve sleur:

  • Meet je hoe snel een machine wordt gerepareerd nadat deze stuk is gegaan?
  • Zit je de onderhoudsdienst achterna om een defecte machines te repareren in plaats van het voorkomen ervan?
  • Denk je dat het verlagen van de onderhoudskosten begint met minder mankracht en/of materiaal?
  • Nemen de onderhoudskosten toe zelfs nadat je een geluid/trilling strategie hebt ingebracht?
  • Beloon je mislukkingen?

Geantwoord met JA, lees dan snel het hele artikel >>>


 

Schrijf U nu in en otvang GRATIS het Machinery Lubrication Magazine per email

Machinery Lubrication is een uitgave van Noria Corporation op de website Machinery Lubrication vindt u nog meer informatie overMachinery Lubrication 2015-11:

Stel Uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.