Particle Pal Life Oliekwaliteit Online en Draagbaar

Particle Pal life – Live inzicht in de oliekwaliteit

Slim is nu nog slimmer geworden

De nieuwe Particle Pal Life is een revolutie in de manier om olie te monitoren on-site als in een laboratorium.
Levert accuraat en real-time informatie over de Olie Conditie: Vervuiling, % Water & Resterende Levensduur van de olie waarmee u vroegtijdig potentiële problemen ziet en olie enkel wisselt wanneer dit echt nodig is.

ParticlePal Life

FilterTechnik heeft als eerste ter wereld de Particle Pal Life. Voortbordurend op het succes van de prijswinnende Particle Pal serie is dit zelfstandige, draagbare meetinstrument instaat om Live inzicht te bieden in de oliekwaliteit, ISO reinheid en het aanwezige Water in olie van meer dan 500 veel gebruikte oliën.

Particle Pal Life geeft onvoorstelbaar veel inzicht in de staat en conditie van de olie in real time en biedt hiermee service engineers een helpende hand om ter plekke te besluiten of de olie vervangen of gefiltreerd dient te worden.

PARTICLE PAL Life

alle gegevens  beschikbaar met een vingerklik

Oil Life

Geeft een vroegtijdige waarschuwing als het einde van de olielevensduur nadert en helpt met het besluiten tot het vervangen van de olie.

Vervuiling Analyse4, 6, 14 & 21 micron telling wordt weergegeven als ISO, NAS & SAE klasses. De software geeft het actueel getelde aantal vuildeeltjes weer per ml.

Water AnalyseGeeft het water verzadigings % weer (Relative Humidity).

 

 

 

PARTICLE PAL Life kenmerken en bijzonderheden

 • Nieuwe Software
  Een 10″ touch screen geeft direct inzicht in de meetdata met grote details. Een zoom functie biedt nog meer inzicht in specifieke resultaten. In de software zitten meer dan 500 olie verouderingsprofielen en het is mogelijk deze profielen zelf toe te voegen aan de database met een eenmalige kalibratie handeling.

 • Olie Kwaliteit Sensor
  De Tan Delta Full Spectrum Holistic Oil Condition sensor monitort de algehele conditie van de olie en levert data met ongeëvenaarde gevoeligheid, nauwkeurigheid en precisie. De sensor werkt met bijna elke olie op basis van een database met meer dan 500 veel gebruikte industriële oliën en de mogelijkheid deze zelf te kalibreren en toe te voegen.

 • Laser DeeltjesTeller
  De Laser Particle Counter is nauwkeurig binnen ±0.5 van een ISO code met een herhaalbaarheid van ±0.1%. De deeltjes telling kan worden weergegeven volgens ISO, SAE en NAS klasses als ook het werkelijk getelde aantal deeltjes bij 4, 6, 14 en 21 micron.
 • Water sensor
  Water in olie zorgt voor het verdwijnen van additieven, bacterie groei en zorgt voor meer vervuiling van de olie. De ingebouwde water sensor geeft het waterverzadigingspunt aan van elke olie als %.

 • Koffer Ontwerp
  Lichtgewicht en toch stevig, de koffer is ideaal om mee te werken op locaties. Geleverd inclusief accessoires koffer, met alle benodigdheden om overal een test uit te voeren inclusief het zelf kalibreren van een olie wanneer deze niet in de database aanwezig is.

 • Data backup
  Uit te breiden met een ingebouwde SIM kaart waarmee data automatisch overgebracht kan worden en kan worden bekeken op elk gewenst moment en locatie. Als de data eenmaal is opgeslagen, kan deze op elk moment weer opgeroepen worden om een trend historie te bekijken.
 • Optineel Service Licentie
  Alle nieuwe Particle Pal Life units ontvangen een jaar land software updates en off-site backups. Daarna kan een service contract worden afgesloten voor jaarlijke sensor controle/ calibratie, off-site backup service en software updates, inclusief nieuwe olie profielen.

 • Interne tandwielpomp
  Voor het monsteren direct vanuit tanks en monstername flesjes of direct vanuit hoge druk systemen met de optionele hoge druk adapter welke geschikt is voor systemen tot 350bar.

 • Accu levensduur
  Standaard inclusief oplaadbare accu welke 3-6 uur continue gebruik mogelijk maakt (afhankelijk van de olie viscositeit).

PARTICLE PAL Life technische informatie

Geschikt voor: Synthetische olie, Minerale olie, Organische olie, Diesel brandstof (max 420 cSt)
Display Informatie:
– Vervuiling: ISO 4406, SAE AS4059 & NAS 1638
– Water: Relative Humidity (RH%)
– Oil Condition: Uitgerust met de Tan Delta OQS sensor om de olie levensduur te bepalen van elke geprofileerde olie.
Monstername mogelijkheden:
– Direct op een hoge druk systeem tot 350 bar
– Vanuit monstername fles of tank met de ingebouwde pomp

FS9V2 PARTICLE PAL serie

Naast de Particle Pal life is er ook de FS9V2 Particle Pal leverbaar welke direct inzicht geeft in de oliereinheid van olie en diesel brandstof, informeer gerust naar de verschillende mogelijkheden.