Smeertechniek Magazine

Smeertechniek Magazine 2016-05

Het vakblad Machinery Lubrication is het Smeertechniek Magazine van Noria Corporation en gaat in op hedendaagse vraagstukken omtrent vetsmering, oliesmering, machinesmering kortom de gehele techniek rondom smering. Noria helpt sinds 1997 de industrie om de machine betrouwbaarheid (reliability) te verhogen door “Best Practice” oplossingen, consulting diensten, boeken, video’s en trainingen. Door het verhogen van de smeertechniek kennis van Maintenance Supervisor, Relaibility Manager tot aan de Lubrication Engineer kunnen kosten worden bespaard op onderhoud.

15 jaar Machinery LubricationAl 15 jaar Smeertechnische Tips

Vanwege het 15 jarig bestaan van het Machinery Lubrication Magazine, worden de beste smeertechniek tips herhaald van de afgelopen jaren. Vanaf de allereerste editie Mei 2001 tot de laatste Mei-Juni 2016.

De tips en tricks zijn handige hulpmiddelen om een excelent en ultiem smeerprogramma na te streven.

Lees Verder >>>



SKies het juiste olieanalyse laboratoriumelecteer het juiste olie analyse laboratorium

Wanneer je een bloedtest ondergaat, wil je uitgelegd krijgen wat de waardes zijn en inhouden van rode en witte bloedcellen, bloedplaatjes of hemoglobine waardes. U vertrouwt erop dat de dokter het analyserapport kan analyseren en u kan vertellen of u gezond ben. Wanneer er problemen zijn, wenst u niet enkel te horen “U bent ongezond” maar verwacht u een proactieve houding van de dokter om er achter te komen waarom u ongezond bent. U verwacht een rij met vragen om de oorzaak en het probleem te achterhalen waarom u ongezond bent, dat is meteen de rede waarom er doktoren zijn en er niet enkel gekeken wordt naar waardes en ingestelde limieten.

Bovenstaande geldt ook voor olie analyses en het lezen van een olierapportages en oliemonsterrapporten. Solinas Benelux is een machinedokter met een onafhankelijk olieanalyse laboratorium, neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Lees Verder >>>



Kleur van hydraulische olie

Waarom verkleurt hydraulische olie?

Wanneer hydraulische olie verandert van een goud honingachtige kleur bij nieuwe olie naar donker bruin kleur, betekend dat dan dat de olie direct vervangen moet worden? Heeft het systeem te lijden aan verminderde smerende eigenschappen of ernstige vervuiling of is dit een normale veroudering volgens de olie karakteristieke eigenschappen en valt het volgens de resultaten van een olieanalyse binnen de aanvaardbare eisen?

 

Lees Verder >>>


 

 Schrijf U nu in en ontvang GRATIS het Smeertechniek Vakblad per email

Machinery Lubrication is een smeertechniek vakblad van Noria Corporation op de website Machinery Lubrication vindt u nog meer informatie overMachinery Lubrication 2015-11:

 

Test uw smeertechniek kennis

Test uw kennis, onder de tab “antwoorden” staat de juiste oplossing

1. Condition-based maintenance:
A) Is based on the condition of the equipment and the early detection of faults
B) Is based on regular time-based overhauls
C) Is based on run to failure
D) Is based on the condition of the oil and other root causes
E) Answers A and D

2. The oil film thickness (or dynamic operating clearance) in operating bearings:
A) Cannot be determined
B) Is about 10 microns for journal bearings (although can vary considerably)
C) Is about a micron for rolling bearings
D) Is not measurable
E) Answers B and C

3. Oil degradation due to contamination can result in:
A) Viscosity change
B) Additive depletion
C) Oxidation
D) All of the above
E) Only A and B